Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Από το 2014 και... βλέπουμε η πλήρης λειτουργία του Μουσείου Ηρακλείου

Από την τουριστική περίοδο του... 2014 πρόκειται να λειτουργεί πλήρως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κι αυτό εφόσον επιβεβαιωθούν οι ...


Από την τουριστική περίοδο του... 2014 πρόκειται να λειτουργεί πλήρως το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κι αυτό εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την ολοκλήρωση των χρονοδιαγραμμάτων. 

Το «σίριαλ» του Αρχαιολογικού Μουσείου δεν μοιάζει να έχει τέλος ούτε και φέτος το καλοκαίρι, αν κι επιτέλους πρόκειται ως την αρχή του καλοκαιριού να έχει παραδοθεί ένα σημαντικό τμήμα του και ο όροφος. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί ακόμα να ορίσει με σιγουριά το σαφές χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του ορόφου με δεδομένο ότι οι εργασίες για την τοποθέτηση των εκθεμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολες κι απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή. 

«Ο όροφος του μουσείου είναι σχεδόν έτοιμος από πλευράς κατασκευών κι έχουμε αρχίσει τις τοποθετήσεις των αρχαιολογικών ευρημάτων» αναφέρει με δηλώσεις του στην «Π» ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης ο οποίος προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος του ορόφου ως το καλοκαίρι. 

«Δεν μπορούμε να δεσμευθούμε για συγκεκριμένη ημερομηνία ανοίγματος του ορόφου, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι η παράδοση του ορόφου θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου παραδίδεται σε φάσεις, ενώ αν δεν υπάρξουν προβλήματα ή αγκιλώσεις από πλευράς πληρωμών, εγκρίσεων και χρονοδιαγραμμάτων, το μουσείο αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από το φθινόπωρο του 2013, γεγονός που σημαίνει ότι σε πλήρη ετοιμότητα με δεδομένη την προσέλευση επισκεπτών θα είναι από την τουριστική περίοδο του 2014 καλώς εχόντων των πραγμάτων. 

Παρ’ όλα αυτά όμως, ακόμα και κάτω από τις συγκεκριμένες αντιξοότητες το μουσείο μπορεί και λειτουργεί, έστω κι αν δεν έχει παραδοθεί συνολικά στο κοινό. Η Διεύθυνση, οι Τεχνικές Εταιρίες, το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά και το σύνολο των εμπλεκομένων καταβάλλουν προσπάθειες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών. 

Δυστυχώς όμως έχουν να αντιμετωπίσουν παθογένειες παλαιότερων ετών, ολιγωρίες, αλλά και πολλαπλά προβλήματα που έχουν κρατήσει για χρόνια κλειστό το μουσείο, κρατώντας παράλληλα και μακριά πολλούς περισσότερους επισκέπτες που θα μπορούσαν να το επισκεφθούν. 

Τα ερωτήματα βέβαια πού ανακύπτουν είναι το πώς θα προσέγγιζε τόσος κόσμος το μουσείο, αφού ακόμα και τώρα είναι γνωστά τα προβλήματα προσέγγισης τουριστικών λεωφορείων, συνδέσεων με το χώρο, αλλά και στάθμευσης στο σημείο. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μετρώντας τα θετικά της κατάστασης, το διάστημα ως το ερχόμενο φθινόπωρο, αλλά και ακόμα περισσότερο ως την επόμενη θερινή περίοδο, αποτελεί μια κατάλληλη περίοδο προετοιμασίας, ώστε το μουσείο, αλλά και η πόλη του Ηρακλείου να υποδεχτούν τον μέγιστο δυνατό αριθμό των επισκεπτών, στους οποίους να μπορεί όμως να παρασχεθεί μια αναβαθμισμένη ποιότητα υπηρεσιών, αντάξια όχι μόνο του νέου χώρου, αλλά και του συνόλου της ιστορίας της πόλης. 


Πηγή: Γ. Ζωράκης, Πατρίς

Δεν υπάρχουν σχόλια