Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μεσαιωνικό ζευγάρι σκελετών βρέθηκε στη Ρουμανία

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην εσωτερική αυλή ενός παλιού Δομινικανού μοναστηριού έφεραν στο φως μια πιθανή περίπτωση Ρωμαίου και Ιουλιέ...


Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην εσωτερική αυλή ενός παλιού Δομινικανού μοναστηριού έφεραν στο φως μια πιθανή περίπτωση Ρωμαίου και Ιουλιέτας, μετά την ανακάλυψη των σκελετών ενός νεαρού ζευγαριού που είχαν ταφεί κρατώντας τα χέρια τους.

Οι εμπειρογνώμονες από το Cluj-Napoca Institute of Archaeology and History of Art εργάζονται στην περιοχή, που πιστεύουν ότι είναι το παλιό κοιμητήριο της μονής. Εκεί έχουν βρει ήδη αρκετούς σωρούς.

Αλλά η ανακάλυψη του ζευγαριού με τα χέρια κρατημένα μεταξύ τους ήταν μια έκπληξη καθώς οι διπλές ταφές ήταν εξαιρετικά σπάνιες σε αυτή την περίοδο. Ο κύριος ερευνητής Adrian Rusu, δήλωσε: «Είναι ένα μυστήριο - και σπάνιο για τέτοιες ταφές εκείνη την χρονική στιγμή. Μπορούμε να δούμε ότι ο άνδρας είχε υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε με σπασμένο τον έναν γοφό, από τον οποίο πιθανότατα και να πέθανε. Πιστεύουμε ότι η ζημιά προκλήθηκε μετά από ένα πολύ ωμό και σκληρό χτύπημα».

Λόγω του γεγονότος ότι η νεαρή γυναίκα προφανώς πέθανε την ίδια χρονική στιγμή και ήταν υγιής, οι ερευνητές εικάζουν ότι πιθανότατα πέθανε από την καρδιά της λόγω της απώλειας του συντρόφου της.


Ο κ. Rusu εξήγησε ότι επειδή η αυτοκτονία θεωρείτο αμαρτία στη μεσαιωνική περίοδο είναι απίθανο να αυτοκτόνησε - και αν το είχε κάνει, δεν θα είχε θαφτεί μαζί με τον αγαπημένο της, σε έναν άγιο τόπο όπως στο μοναστήρι.

«Θα ήταν προφανώς θαμμένοι μαζί ως φόρο τιμής στην αγάπη που είχαν ο ένας για τον άλλον», είπε.

Υπολόγισε ότι οι δύο σκελετοί θάφτηκαν κάπου μεταξύ του 1450-1550. Το σώμα ενός παιδιού βρέθηκε επίσης στον τάφο στο Cluj-Napoca, αν και αυτό μπορεί να μην συνδέεται με το ζευγάρι.

Επίσης, βρέθηκαν τμήματα οστών των κάτω άκρων ενός τέταρτου σκελετού στον χώρο της ταφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια