Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι κήποι της Αθήνας συναντούν την Πατησίων

Καλλιτεχνική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου το Σάββατο 13 Απριλίου. Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 17.00, «Η Πατησίων μας» διασταυρώνε...

Καλλιτεχνική εκδήλωση
στον κήπο του Μουσείου το Σάββατο 13 Απριλίου.

Το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 17.00, «Η Πατησίων μας» διασταυρώνεται με το 1ο ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα «Κήποι της Αθήνας», για να μας προσφέρουν ένα ταξίδι στο χρόνο, αλλά και στην πραγματικότητα. 



Η καλλιτεχνική εκδήλωση πραγματοποιείται στον κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων 44, και διοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων), το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Πατησίων «Αλυσίδα» και την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος «Κήποι της Αθήνας».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν δρώμενα παραστατικών τεχνών από την επαγγελματική ομάδα της σχολής τσίρκου Circus Dayz, παντομιμικά δρώμενα από την ομάδα AερΗχώ και θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη.

Οι «Κήποι της Αθήνας» έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη κήπων της πόλης και τη μετατροπή τους σε πολιτιστικούς χώρους, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να ψυχαγωγούνται και να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Η αξιοποίηση των αθηναϊκών κήπων στοχεύει στην αναβάθμιση των περιοχών, στη διάδραση διαφόρων τεχνών και ίσως, μακροπρόθεσμα, στην προσέλευση τουριστών. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες έχουν ήδη διεξαχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος, έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και θα συνεχίζονται όλη τη χρονιά με μια συχνότητα μία ως δύο φορές τον μήνα.  

Το δεύτερο ετήσιο πολιτιστικό πρόγραμμα «η Πατησίων μας» ξεκίνησε στην πλατεία Καλλιγά και συνεχίζεται με την έκθεση «Μια φωτογραφία για την Πατησίων». Πρόκειται για μια ανοιχτή έκθεση, όπου οι φωτογραφίες είναι τοποθετημένες σε βιτρίνες περίπου δεκαπέντε άδειων καταστημάτων του ιστορικού δρόμου. Τίτλοι όπως «Πατησίων θυμάσαι;» και «Πατησίων... τώρα;» τονίζουν την αισθητική και ποιοτική υποβάθμιση του άλλοτε αξιοθαύμαστου κεντρικού δρόμου.

Ακολουθεί η εκδήλωση «Ανακαλύπτω την Πατησίων», όπου οι πολίτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους πολιτισμού. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού χαρακτήρα της Πατησίων και των συνορευόντων δρόμων, με φεστιβάλ κινηματογράφου, ποιητικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις.



Πηγή: "Το Βήμα" 

Δεν υπάρχουν σχόλια