Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Άγαλμα ρωμαϊκών χρόνων ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Μαρμαρά

Το γλυπτό των  Ρωμαϊκών Χρόνων. Το Μουσείο Sakarya ξεκίνησε τις ανασκαφές στο χωριό Uzunalan στην περιοχή Kaynarca της Τουρκίας μετ...

Το γλυπτό των  Ρωμαϊκών Χρόνων.

Το Μουσείο Sakarya ξεκίνησε τις ανασκαφές στο χωριό Uzunalan στην περιοχή Kaynarca της Τουρκίας μετά από την ανακάλυψη ενός κατεστραμμένου γλυπτού, ηλικίας 2000 ετών των ρωμαϊκών χρόνων.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το γλυπτό δεν είναι το μοναδικό αρχαίο εύρημα στην περιοχή και ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με τον διευθυντή του μουσείου, Murşit Yazıcı.

«Δεδομένου ότι το γλυπτό δεν μπορεί να βρίσκεται μόνο του εδώ, ψάχνουμε για μια κατοικημένη περιοχή», δήλωσε ο Yazıcı. «Αυτό το γλυπτό που έχει χαμένο το χέρι και το κεφάλι είναι από τη Ρωμαϊκή εποχή και πιθανότατα ανήκει σε ρωμαίο αριστοκράτη».

Το γλυπτό παραδόθηκε στο Μουσείο Sakarya, όπου οι έλεγχοι επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έργο γλυπτικής 2.000 ετών από την Ρωμαϊκή εποχή.

Οι αρχαιολογικές μελέτες και προκαταρτικές ανασκαφές έχουν αρχίσει στην περιοχή με την συνεισφορά από τον Süleyman Acar, ιστορικό τέχνης του Μουσείου Sakarya του αρχαιολόγου, Gökhan Beyazcem καθώς και εμπειρογνωμόνων από τον δήμο Kaynarca.

Ο Yazıcı δήλωσε ότι οι μελέτες που διεξάγονται στην περιοχή δεν ήταν αρχαιολογικές ανασκαφές, αλλά μόνο προκαταρτικές εργασίες που ξεκίνησαν σε μια προσπάθεια να καθοριστεί τελικά αν θα προχωρήσει ή όχι σε μια πιο ολοκληρωμένη ανασκαφή.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε χωρίς εξέταση. Αυτή την στιγμή διεξάγονται προκαταρτικές μελέτες, γιατί πιστεύουμε ότι το γλυπτό δεν μπορεί να βρίσκεται από μόνη του εδώ: ψάχνουμε για έναν αρχαίο οικισμό», είπε ο Yazıcı. «Αυτό δεν είναι μια ακόμη αρχαιολογική ανασκαφή. Μετά από τις μελέτες, θα πάρουμε την τελική απόφαση».


«Είπαν ότι έχω βρει ένα θησαυρό», δήλωσε ο Uzunalan, στο χωριό Saffet Tezer της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια