Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εργασίες καθαρισμού στη Μίλητο αποκαλύπτουν γλυπτά και αναθήματα

Κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού ενός πανδοχείου στην αρχαία ελληνική πόλη της Μιλήτου, στο Αϊδίνιο της Τουρκίας, ανακαλύφθηκαν δά...




Κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού ενός πανδοχείου στην αρχαία ελληνική πόλη της Μιλήτου, στο Αϊδίνιο της Τουρκίας, ανακαλύφθηκαν δάχτυλα από τερακότα καθώς και γλυπτά. Τα ευρήματα δείχνουν ότι το πανδοχείο αποτέλεσε ιερό χώρο στην αρχαιότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, οι ανασκαφές διενεργούνται με επικεφαλής τον Philipp Niewohner, αναπληρωτή καθηγητή. Τα δάχτυλα είναι παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν στην Κόρινθο και τη νότια Ιταλία. Τέτοια αναθήματα λατρείας αφιερώνονταν σε θεούς και θεές μετά την ίαση των ασθενών.

Τα γλυπτά βρέθηκαν σε πηγάδι, ορθογώνιου σχήματος και βάθους ενός μέτρου. Πιθανολογείται ότι κάποιος έκρυψε τα γλυπτά του πανδοχείου κατά τη διάρκεια της περιόδου του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α’ που απαγόρευσε τις ειδωλολατρικές λατρείες.

Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στο πηγάδι ήταν λυχνάρια που χρονολογούνται από το 4ο και 5ο αιώνα καθώς και κομμάτια κεραμίδων στέγης. Αυτό υποδεικνύει ότι το πανδοχείο έπαψε να λειτουργεί ως ιερός χώρος από εκείνο το χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια