Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γέννηση-Γάμος-Θάνατος: Ο κύκλος της ζωής μέσα από τη συλλογή Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Μουσείου Μπενάκη

Οι τρεις κύριοι σταθμοί του ανθρώπινου βίου, η γέννηση, ο γάμος - με θεμελιώδες συστατικό του την ευγονία - και ο θάνατος συνιστο...






Οι τρεις κύριοι σταθμοί του ανθρώπινου βίου, η γέννηση, ο γάμος - με θεμελιώδες συστατικό του την ευγονία - και ο θάνατος συνιστούν σε όλους σχεδόν τους πολιτισμούς γεγονότα που σηματοδοτούν τον κύκλο της ζωής.


Σε όλη τη διάρκεια της ελληνικής αρχαιότητας συνοδεύονται από συγκεκριμένες τελετές που προετοιμάζουν τη μετάβαση του ατόμου από το ένα στάδιο ζωής στο επόμενο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Με αφορμή τα αντικείμενα της συλλογής αλλά και κατάλληλο εποπτικό υλικό άλλων Μουσείων θα παρουσιαστεί σε οκτώ ωριαίες συναντήσεις ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν διαχρονικά οι πολιτισμοί του ελλαδικού χώρου τον κύκλο της ζωής. Επιπλέον, οι αναγωγές σε γραπτά κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας θα φωτίσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Ειδικά στις συναντήσεις αυτές οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αντικείμενα που φυλάσσονται στις αποθήκες του Μουσείου και εικονογραφούν σχετικά θέματα.

Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε Πέμπτη από 31 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου 2013, 17.30-19.00, στο Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, Βασιλίσσης Σοφίας 17 και Κουμπάρη 1.

Συμμετοχή: €80 ή €12 ανά συνάντηση. Έκπτωση 20% παρέχεται σε φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ, άτομα άνω των 65και σε όσους συμμετέχουν σε περισσότερους από έναν κύκλους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη.

Εγγραφές από 23 Σεπτεμβρίου 2013.


Πληροφορίες - Συμμετοχές
Πληροφορίες και κρατήσεις: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, στα τηλέφωνα 210 3671067-69, από Δευτέρα έως Πέμπτη 10.00-13.00.



Δεν υπάρχουν σχόλια