Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο λίθος του Chichester ίσως απεικονίζει τον αυτοκράτορα Νέρωνα

Λίθινη κεφαλή που βρέθηκε σε παρτέρι σε κήπο του Hampshire της Μ. Βρετανίας θα μπορούσε να απεικονίζει τον Νέρωνα, τον Ρωμαίο αυτοκράτ...


Λίθινη κεφαλή που βρέθηκε σε παρτέρι σε κήπο του Hampshire της Μ. Βρετανίας θα μπορούσε να απεικονίζει τον Νέρωνα, τον Ρωμαίο αυτοκράτορα που σπάνια έχουμε συναντήσει απεικονίσεις του.


Γνωστό και ως «Bosham Head», το θεαματικό κεφάλι εκτίθεται στις συλλογές του Discovery Centre στο Fishbourne. Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιώντας 3D σάρωση προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν έχει σκαλιστεί ξεχωριστά από το σώμα του.

Πορτρέτα του Νέρωνα καταστρέφονταν συχνά ως μια σπασμωδική κίνηση ενάντια στην φημισμένη σκληρότητα του.

«Είναι πραγματικά συναρπαστικό ότι αποκαλύφθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Bosham Head, συμπεριλαμβανομένων των νέων εικασιών για το ποιος μπορεί να απεικονίζεται», δηλώνει ο Eileen Lintill, του Περιφερειακού Συμβουλίου του Chichester.


«Αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο για το προσωπικό του μουσείου ως προς το ποιος μπορεί να απεικονίζεται. Είναι συναρπαστικό ότι μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για το έργο χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες, όπως η τρισδιάστατη ψηφιακή σάρωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια