Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

4,5 χρόνια μετά τα εγκαίνια το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης απέκτησε ένα αριστουργηματικό οδηγό

Να νιώθεις τα ακροδάχτυλά σου να ανατριχιάζουν καθώς ξεφυλλίζεις τις 324 σελίδες του μοναδικής αισθητικής αλλά και συναισθηματικής...




Να νιώθεις τα ακροδάχτυλά σου να ανατριχιάζουν καθώς ξεφυλλίζεις τις 324 σελίδες του μοναδικής αισθητικής αλλά και συναισθηματικής αξίας οδηγού που μόλις κυκλοφόρησε ως πορτρέτο και ψυχή του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Στις 21 Ιουνίου του 2009 η παγκόσμια κοινότητα έστρεφε το βλέμμα της στην Αθήνα για τα θυρανοίξια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Έκτοτε εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν προσκύνημα στο μουσείο, ενώ κάθε χρονιά είναι στην κορυφή των καταλόγων με τα δημοφιλέστερα ή πιο αξιόλογα μουσεία.

Τώρα, λίγο πριν εκπνεύσει το 2013 το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης απόκτησε επιτέλους έναν πλήρη, κατατοπιστικό οδηγό, που περιλαμβάνει περισσότερα από 300 εκθέματα, εικόνες, προπλάσματα, σχέδια και αναπαραστάσεις. 

Το μοναδικό αυτό υλικό συμπληρώνεται και δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να εμβαθύνει και να μυηθεί στην ιστορία και τη δύναμη αυτού του μουσείου μέσα από κείμενα που υπογράφουν ο διευθυντής και ψυχή του Μουσείου Δημήτρης Παντερμανλής, καθώς και οι κυρίες Σταματίου Ελευθερίου και Χριστίνα Βλασσοπούλου. Και οι τρεις τους είναι οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στο στήσιμο του μουσείου, και μετρούν τις ανάσες των εκθεμάτων και των επισκεπτών μοναδικά.

Ευχαριστημένος από την επισκεψιμότητα και τις δραστηριότητες των ημερών -που επαναλαμβάνονται το επόμενο Σαββατοκύριακο- ο πρόεδρος του Μουσείου, κ. Παντερμαλής λέει πως και φέτος τα έβγαλαν πέρα με ίδια έσοδα. Όσο για το 2014, ο κ. Παντερμαλής αισιοδοξεί. Ελπίζει η υπόγεια μεγάλη ανασκαφή με τη βυζαντινή συνοικία της Αθήνας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να γίνει επισκέψιμη.Τετάρτη, Πέμπτη και Πρωτοχρονιά, το Μουσείο θα είναι κλειστό.





Ο οδηγός που αναμένεται να γίνει το πιο δημοφιλές δώρο για τις γιορτές, σκιαγραφεί τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες που γέννησαν τα αριστουργήματα της αθηναϊκής Ακρόπολης και αποκαλύπτει γνωστές και άγνωστες πτυχές ενός κόσμου που εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη σκέψη και τα συναισθήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Η ταυτότητα του οδηγού για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Έκδοση: Εκδόσεις Μουσείου Ακρόπολης

Συγγραφείς: Δημήτριος Παντερμαλής, Σταματία Ελευθεράτου, Χριστίνα Βλασσοπούλου
Μέγεθος: 195 X 260 mm
Είδος: Οδηγός Μουσείου
Έτος 2013
ISBN 978-618-80078-6-4
Σελίδες: 324
Εικόνες: 382
Χαρακτηριστικά: Μαλακό εξώφυλλο
Τιμή: 15 ευρώ
Τιμή συσκευασίας δώρου: 20 ευρώ


Πηγή: iefimerida, Α. Κώττη, Έθνος

1 σχόλιο

  1. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου μένει κλειστό -πότε;- τις γιορτές! Είναι α-πα-ρά-δε-κτο και δεν τιμά καθόλου την υποχρέωσή του να εκπέμπει παγκόσμιο μήνυμα. Λυπάμαι πολύ. Αυτό το μουσείο έχει τις δυνατότητες να μην κλείνει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή