Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανάπλαση της Υπέρειας Κρήνης

Η Υπέρεια Κρήνη, με την πανάρχαια πηγή της αποτελεί το σημαντικότερο ίσως τοπόσημο του Βελεστίνου.


Η Υπέρεια Κρήνη, με την πανάρχαια πηγή της αποτελεί το σημαντικότερο ίσως τοπόσημο του Βελεστίνου.

Με κανονικούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση της Υπέρειας Κρήνης στο Βελεστίνο, ενός από τα σημαντικότερα τοπόσημα της περιοχής με έντονο ιστορικό συμβολισμό και περιβαλλοντική αξία. Η ανάπλαση έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες και προβλέπεται να «ζωντανεύσει» ένας ιστορικός χώρος για την περιοχή του Βελεστίνου, όπου οι αναμνήσεις για τα χρόνια της λειτουργίας της, όταν το νερό ανάβλυζε από την πηγή, παραμένουν ακόμη ζωντανές στη νεότερη γενιά.

Παράλληλα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχει εκπονηθεί μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και το αίτημα έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση. Συγχρόνως από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ειδικότερα από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών έχει εκπονηθεί μελέτη για την προοπτική ανανέωσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής. Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε το Κεφαλόβρυσο και είχε επικοινωνία με τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, απ’ όπου ενημερώθηκε για την θετική πορεία των εργασιών.

«Μέσα από την έναρξη των εργασιών στην Υπέρεια Κρήνη, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, πόσο θετικά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν, όταν συνεργάζονται αρμόδιοι τοπικοί φορείς από διάφορους κλάδους έχοντας ένα κοινό σκοπό, την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την περιβαλλοντική αναζωογόνηση ενός τόπου» τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου.

Σύμφωνα με το Δήμο η Υπέρεια Κρήνη, με την πανάρχαια πηγή της αποτελεί το σημαντικότερο ίσως τοπόσημο του Βελεστίνου, με έντονους συμβολισμούς, αναμνήσεις, εντυπώσεις. Με την ενεργοποίηση όλων, Δήμου Ρήγα Φεραίου, ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Περιφέρειας Θεσσαλίας, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και πλέον το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι στο Βελεστίνο και τις γύρω περιοχές ελπίζουν ότι μετά από πολλά χρόνια η Υπέρεια κρήνη θα είναι ένας τόπος γι’ αυτούς ελκυστικός για την ψυχαγωγία, την ξεκούραση και την κοινωνική συναναστροφή τους και ήδη με τις ενέργειες όλων αυτό γίνεται πραγματικότητα. Συγχρόνως ο τόπος αυτός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, αλλά και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επίσης η κ. Λαΐτσου αναφέρθηκε και σε άλλες ενέργειες που προχώρησε ο Δήμος το τελευταίο διάστημα για την Υπέρεια Κρήνη καθώς εκπονήθηκε η μελέτη για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και έχει υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση.

Στόχος του έργου είναι να δημιουργηθούν συνθήκες αναψυχής και έλξης για τους επισκέπτες, να γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου με νέες χρήσεις που θα προσελκύσουν τα παιδιά, τους νέους και τους μεγαλύτερους.

Τέλος, ένα νέος χώρος στην Υπέρεια Κρήνη μπορεί να συνδεθεί οικιστικά με τις παρεμβάσεις που συντελούνται στο αστικό κέντρο του Βελεστίνου και οι οποίες θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα του δημότη.


Δεν υπάρχουν σχόλια