Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η χάραξη και η σημασία των αρχαίων επιγραφών

Την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 10:15 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ομιλία των αρχαιολόγων του Επιγραφικού Μουσείου Αθηνών, Αθανάσιου Θέμου...


Την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 10:15 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ομιλία των αρχαιολόγων του Επιγραφικού Μουσείου Αθηνών, Αθανάσιου Θέμου και Έλενας Ζαββού: «Η χάραξη και η σημασία των αρχαίων επιγραφών».

Με τη 9η εκδήλωση που πραγματοποιείται την Κυριακή 16 Μαρτίου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, ολοκληρώνεται  η σειρά ομιλιών που συνδιοργανώνουν το Σωματείο «Οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ», το Πολιτιστικό  Ίδρυμα  Ομίλου Πειραιώς - Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού  & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, με την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση της ομότιμης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίας Κοκκορού – Αλευρά.

Θέμα της τελευταίας ομιλίας, που θα πραγματοποιήσουν οι αρχαιολόγοι του Επιγραφικού Μουσείου Αθηνών, Αθανάσιος Θέμος και Έλενα Ζαββού, είναι: «Η χάραξη και η σημασία των αρχαίων επιγραφών». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.15 το πρωί της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται πως οι ομιλίες, κατά τις οποίες παρουσιάζονται οι πρώτες ύλες, οι τρόποι εργασίας και οι τεχνικές μέθοδοι που ήταν σε χρήση κατά την αρχαιότητα για τις σημαντικότερες κατηγορίες έργων Τέχνης και λοιπών μνημείων,  πραγματοποιούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, με συχνότητα, περίπου, ανά δεκαπενθήμερο,  από τις αρχές Οκτωβρίου 2013 μέχρι τα μέσα του Μαρτίου 2014.


Πηγή: NotosPress

Δεν υπάρχουν σχόλια