Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σε μια... διαδρομή τα αρχαία θέατρα

Στο σχεδιασμό μιας θεματικής διαδρομής η οποία θα περιλαμβάνει τα αρχαία θέατρα που βρίσκονται στη Θεσσαλία, καθώς και άλλα σημαντικά ...


Στο σχεδιασμό μιας θεματικής διαδρομής η οποία θα περιλαμβάνει τα αρχαία θέατρα που βρίσκονται στη Θεσσαλία, καθώς και άλλα σημαντικά πολιτιστικά μνημεία, προϊστορικά ή βυζαντινά της Θεσσαλίας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ίδρυμα «Διάζωμα» και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η «ενοποίηση» των μνημείων, η προβολή και ανάδειξή τους ενιαία ως «θεσσαλικού» προϊόντος, δημιουργεί συνθήκες αύξησης τουριστικού προϊόντος. Η διαδρομή πολιτισμού-τουρισμού, με εμπλουτισμό δράσεων και υπηρεσιών, στοχεύει να αναδείξει την Θεσσαλία σε στοχευμένο και αναγνωρίσιμο προορισμό διεθνώς. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του προέδρου του ιδρύματος κ. Σταύρου Μπένου και υπηρεσιακών στελεχών στην έδρα της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ.Αγοραστός: «Είναι η ώρα ο πολιτισμός να φέρει την προστιθέμενη αξία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε όλους τους. Για το λόγο αυτό είχαμε σύσκεψη για τον πολιτισμό μαζί με τον πρόεδρο του «Διαζώματος», κ. Μπένο, αλλά και εκπροσώπους του Υπουργείου και συντονίζουμε τις προσπάθειες, ώστε όλα τα μνημεία, είτε λέγονται αρχαία θέατρα, είτε κάστρα, είτε εκκλησίες, είτε προϊστορικά μνημεία και τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί και έχουν φτάσει σε ένα σημείο ολοκλήρωσης και επισκεψιμότητας σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, να τα εντάξουμε σε κάποιες πολιτιστικές διαδρομές. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, ΕΟΤ, Υπουργείο Πολιτισμού, τοπικές εφορείες, «Διάζωμα» και γενικότερα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτές τις διαδρομές επ’ ωφελεία των Θεσσαλών».

Από την πλευρά του ο κ. Σ. Μπένος σημείωσε: «Σήμερα (χθες) είναι μια μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλία, γιατί ξετυλίχτηκε στη σημερινή μας συνάντηση ένα σχέδιο με όραμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις εποχές και όλα τα μνημεία, ξεκινώντας από την προϊστορική περίοδο και καταλήγοντας στα βυζαντινά και μεταβυζαντινά, με όχημα βεβαίως και επίκεντρο τα σπουδαία αρχαία θέατρα, με κορυφαίο εξ’ όλων βεβαίως το υπέροχο αρχαίο θέατρο της Λάρισας».


Δεν υπάρχουν σχόλια