Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λήμνος: Ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μύρινα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου φαίνεται ότι είναι το μεγαλύτερο θύμα του σεισμού.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου φαίνεται ότι είναι το μεγαλύτερο θύμα του σεισμού.

Ενώ όλες οι άλλες ζημιές είναι μικρού μεγέθους και κάποιες είναι δυνατόν να αποκατασταθούν, αυτό που συνέβη στο Μουσείο, ούτε μικρό είναι, ούτε και ολοκληρωτικά αναστρέψιμο. Στο κτίριο παρουσιάστηκε μια μικρή αποκόλληση στοιχείων στην κορυφή μιας από τις πέτρινες γωνιές του κτιρίου και μια εξέταση από ειδικούς θα δείξει το μέγεθος της ζημιάς, που κατά τα φαινόμενα δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. 


Το μεγάλο θέμα είναι στις καταστροφές που έγιναν στα εκθέματα του Μουσείου, κυρίως στον επάνω όροφο. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Αντ. Χατζηδιαμαντή που επισκέφτηκε το χώρο, μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές. Ο Αντ. Χατζηδιαμαντής, κατά την έξοδο του από το Μουσείο, δήλωσε: "Έχουμε ζημιές στο Μουσείο, αρκετά αντικείμενα έχουν σπάσει. Δεν είμαι αρχαιολόγος, δεν μπορώ να κάνω εγώ την εκτίμηση της ζημιάς. Μιλήσαμε με την προϊσταμένη της Αρχαιολογίας στη Μυτιλήνη. Έρχεται αύριο (Κυριακή 25/5). Υπάρχουν προβλήματα και στο κτίριο αλλά τα βασικά είναι μέσα. Έχουν σπάσει εκθέματα στις βιτρίνες του πρώτου ορόφου, οι βιτρίνες δεν έπεσαν κάτω αλλά τα εκθέματα ήταν στηριγμένα, όπως θα θυμάστε, σε βάσεις που ήταν στενές και εδικά στον επάνω όροφο έγειραν και έσπασαν αρκετά, πάρα πολλά, εκθέματα. Ελπίζω ότι οι αρχαιολόγοι έχουν τον τρόπο να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Εκείνο που έκανα εγώ είναι να φροντίσω ώστε το κλιμάκιο μηχανικών που βρίσκεται εδω με την εποπτεία της αρχαιολογικής υπηρεσίας να καταγράψει την στατική κατάσταση του κτηρίου, γιατί και εκεί υπάρχει πρόβλημα"


Στο ερώτημα αν υπάρχει κίνδυνος το Μουσείο να μην είναι επισκέψιμο, για όλο το καλοκαίρι, απάντησε ότι φοβάται ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα NewsIt.


Πηγή: NewsIt, Η. Κότσαλης, LimnosNea

Δεν υπάρχουν σχόλια