Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας του, παρουσιάζει την έκθεση «Προς το εν Θεσσαλον...



Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας του, παρουσιάζει την έκθεση «Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον. Δωρητές και χορηγοί στην ιστορία του ΜΒΠ», η οποία είναι αφιερωμένη στο έργο των δωρητών και χορηγών, που με τη γενναιοδωρία τους εμπλούτισαν τις συλλογές του Μουσείου και διευκόλυναν το έργο του συμβάλλοντας είτε οικονομικά, είτε προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους, ακόμη πριν την ίδρυσή του. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το σύνολο σχεδόν των δωρεών και χορηγιών, αλλά και των διαφορετικών συλλογών του ΜΒΠ (εικόνες, χαρακτικά, μικροτεχνία, νομίσματα, βιβλία, υφάσματα κτλ), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει και τον πλούτο των αρχαιολογικών αποθηκών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, καθώς τα επιλεγμένα αντικείμενα δεν εκτίθενται στη μόνιμη έκθεση. 

Η έκθεση, που φιλοξενείται στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, θα ανοίξει για το κοινό την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι 30 Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου 2014.

Η ημερομηνία των εγκαινίων θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Το ίδιο βράδυ στις 21.00, στο πλαίσιο της PhotoΒiennale και της έκθεσης «Λόγος V Αφηγήσεις της πόλης», η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία με έργα Μπραμς και Μπετόβεν, στο αίθριο του Μουσείου.

H έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την έναρξη της συναυλίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια