Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τα σκηνικά των Επιδαυρίων στο ΚΑΣ

Με μικρότερες και μεγαλύτερες τροποποιήσεις στα σκηνικά των παραστάσεων που θα δοθούν στο πλαίσιο του «Ελληνικού Φεστιβάλ» στο Αρχαίο ...


Με μικρότερες και μεγαλύτερες τροποποιήσεις στα σκηνικά των παραστάσεων που θα δοθούν στο πλαίσιο του «Ελληνικού Φεστιβάλ» στο Αρχαίο Θέατρο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» στο φετινό πρόγραμμα του πολιτιστικού θεσμού. 

Η Ρούλα Πατεράκη υπερασπίστηκε προχθές στο Αρχαιολογικό Συμβούλιο το σκηνικό του έργου «Πελοποννησιακός πόλεμος (Μέρος Α'), το μανιφέστο του πολέμου» που θα παρουσιάσει στη Μικρή Επίδαυρο.

Το πρώτο μέρος της παράστασης (δραματουργία, διασκευή και σκηνοθεσία, όλα δικά της) συγκροτείται από «θραύσματα κειμένων του Θουκυδίδη, που απαιτούν πολύ λίγη σκηνογραφία, μόνον χαρτικά και αποξηραμένα λουλούδια», είπε. Ο λόγος για τον οποίο πήγε στο ΚΑΣ με τους συνεργάτες της η Ρούλα Πατεράκη αφορούσε στα σκηνικά της Μάρως Μιχαλακάκου, τα οποία θεωρήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του ΥΠΠΟΑ ιδιαιτέρως βαριά, καθώς κάλυπταν τη σκηνή και την ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου, όπως και το χώρο ανάμεσα στη σκηνή και το σύγχρονο σπίτι που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη σκηνή. Όλα αυτά θα εμπόδιζαν και τις εργασίες που γίνονταν στο χώρο. Μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν, ουδείς εξέφρασε αντίρρηση καθώς «το σχήμα του θεάτρου επανέρχεται», όπως ειπώθηκε στο ΚΑΣ, ενώ η σύνδεση του σύγχρονου οικίσκου με το κυρίως θέατρο γίνεται μέσω ράμπας.

Μικρές αλλαγές στα σκηνικά επιβλήθηκαν και σε άλλες παραστάσεις των φετεινών Επιδαυρίων για να εγκριθεί το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ. Ωστόσο, οι σκηνογράφοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ειδικής επιτροπής για τα σκηνικά προκειμένου να γίνει μια γόνιμη συζήτηση μαζί τους, όπως επεσήμανε η γεν. διευθύντρια Αρχαιοτήτων Μαρία Βλαζάκη. Τα σκηνικά του «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή (σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου και σκηνικά Κένι Μακλέλαν) θα χρειαστεί να εγκριθούν σε επόμενη συνεδρίαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια