Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αναζητώντας το ανάγλυφο του Αδριανού

Ξεκίνησε η φετινή ανασκαφική περίοδος στην αρχαία πόλη της Κυζίκου στη βορειοδυτική επαρχία Balikersir στην περιοχή Erdek της Τουρκί...



Ξεκίνησε η φετινή ανασκαφική περίοδος στην αρχαία πόλη της Κυζίκου στη βορειοδυτική επαρχία Balikersir στην περιοχή Erdek της Τουρκίας. Οι φετινές εργασίες θα επικεντρωθούν στην εύρεση του ανάγλυφου του Αδριανού, το οποίο θα ρίξει λίγο περισσότερο φως στην ιστορία. 

Ο Nurettin Koçhan, αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου Erzurum Atatürk και επικεφαλής των ανασκαφών δήλωσε ότι στόχος της φετινής ανασκαφικής περιόδου είναι η αποκάλυψη του περιβάλλοντα χώρου του Ναού του Αδριανού, ο οποίος θεωρείται ως το «Όγδοο θαύμα του κόσμου». 

Κατά τις πρώτες ημέρες των ανασκαφών, βρέθηκαν τμήματα της ρωμαϊκής ζωφόρου, καθώς και η κεφαλή ενός μαρμάρινου γυναικείου αγάλματος. 

«Δηλώσεις σχετικά με τα ευρήματα θα γίνουν μετά τη διενέργεια των απαραίτητων ερευνών», δήλωσε. «Έχουμε ξεκινήσει τις ανασκαφές στην περιοχή όπου κατά τη διάρκεια της περσινής ανασκαφικής περιόδου ανακαλύψαμε ένα κιονόκρανο. Αυτό αποτελεί και το πιο σημαντικό εύρημα για τα τελευταία δύο χρόνια και ένα από τα υψηλότερα κιονόκρανα της ρωμαϊκής περιόδου που έχουν ποτέ βρεθεί. Αρχαίες πηγές αναφέρουν για ένα ανάγλυφο του Αδριανού στον ναό. Αν αυτές αληθεύουν, πιστεύω ότι ίσως μπορέσουμε να βρούμε τα υπολείμματα του», δήλωσε ο Koçhan.



Δεν υπάρχουν σχόλια