Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Γιορτές και αγώνες στην Αρχαία Αθήνα

Η έκθεση επιγραφών που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 29/9, στις 7 μμ. στο Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1) με θέμα «Γιορτές και αγώνες στην Αρ...


Η έκθεση επιγραφών που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 29/9, στις 7 μμ. στο Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1) με θέμα «Γιορτές και αγώνες στην Αρχαία Αθήνα» αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του αρχαίου ελληνικού δημόσιου βίου. 

Το υλικό της έκθεσης προέκυψε από ένα μεταπτυχιακό σεμινάριο που οργάνωσε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών η Επίκουρη Καθηγήτρια Σοφία Ανεζίρη. Είναι το αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και στενής συνεργασίας Μουσείου και Πανεπιστημίου. Στην έκθεση εκτίθενται 10 επιγραφές που χρονολογούνται στην κλασική, ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή. Καταδεικνύουν σημαντικές πτυχές των γιορτών και των αγώνων της αρχαίας Αθήνας, όπως η οργάνωση και χρηματοδότηση τους, η πολιτική τους διάσταση, ο κοινωνικός αντίκτυπος.

Οι φοιτητές που δούλεψαν για την έκθεση και τον κατάλογό της προσάρμοσαν τα αποτελέσματα της επιστημονικής τους έρευνας στις ανάγκες ενός ευρύτερου κοινού συνδυάζοντας την ιστορία με την μουσειολογία και την επικοινωνία, προκειμένου ο επισκέπτης να αποκτήσει μια εύληπτη εικόνα του θέματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 29 Οκτωβρίου.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια