Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η εικονική Αμφίπολη

Το Έρρωσο συγκέντρωσε όλες τις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του εντυπωσιακού τάφου στον Τύμβο Καστά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο προκε...


Το Έρρωσο συγκέντρωσε όλες τις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του εντυπωσιακού τάφου στον Τύμβο Καστά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο προκειμένου να περιηγηθείτε εικονικά μέσα σε αυτόν.

Η πρώτη προέρχεται από την ομάδα του amfipoli-news.com, η οποία λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές διαστάσεις του τύμβου και όλα τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, δημιούργησε μια 3D αναπαράσταση του τάφου και μια εφαρμογή που επιτρέπει σε όλους με τη βοήθεια του ποντικιού και του πληκτρολογίου να περιηγηθούν στο εσωτερικό του τάφου, να περάσουν την είσοδο ανάμεσα από τις σφίγγες, να περπατήσουν στο θάλαμο με τις Καρυάτιδες και να φθάσουν, προς το παρόν, μέχρι τον τρίτο διαφραγματικό τοίχο, με την πόρτα με τα περίφημα μαρμάρινα θυρόφυλλα και τα καρφιά.


Όπως ενημερώνει η ομάδα του amfipoli-news.com, η 3D αναπαράσταση θα ανανεώνεται κάθε φορά που υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικά με το ταφικό μνημείο.

Για να μεταφερθείτε στην εφαρμογή και να περιηγηθείτε στα άδυτα του τύμβου Καστά πατήστε ΕΔΩ.

Η δεύτερη ανήκει στην ομάδα Greektoys.org και περιλαμβάνει εκτός από τα προηγούμενα ευρήματα και το ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την Κατερίνα Περιστέρη και την ομάδα των αρχαιολόγων. 


Η τρίτη είναι ένα νέο βίντεο με τρισδιάστατη περιήγηση στο μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο της Αμφίπολης που απεικονίζει έως το σημείο που έχει αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα από τους αρχαιολόγους.

Το βίντεο δημιούργησε και ανήρτησε στο YouTube ο χρήστης Νικόλαος Αλεξάνδρου. Με τίτλο «Ο Τάφος της Αμφίπολης» ο χρήστης ξεκινά την περιήγησή του από την είσοδο που κοσμούν οι δύο ακέφαλες σφίγγες και φτάνει έως το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την Αρπαγή της Περσεφόνης.

Εκεί ανοίγει η μαρμάρινη θύρα και εμφανίζεται ένας σκοτεινός θάλαμος, στον οποίο όλοι ανυπομονούν να δουν τι κρύβει στο εσωτερικό του. Με τη φράση «συνεχίζεται...» ο Ν. Αλεξάνδρου «υπόσχεται» να συνεχίσει την περιήγηση με όσα ευρήματα προκύψουν από τον επόμενο θάλαμο.


Η επόμενη προέρχεται από την ομάδα Ancient Greece 3D, που αποτελείται από τους Αποστόλη Θεωνά και Παναγιώτη Σταματόπουλο. Μια δουλειά με μεράκι που προέρχεται από τον θαυμασμό της ομάδας για το σπουδαίο μνημείο (δεν περιλαμβάνει το ψηφιδωτό):


Η επόμενη μας ταξιδεύει στον τύμβο της Αμφίπολης μέσω μιας αναπαράστασης της γεωγραφικής περιοχής:



Καλή περιήγηση!

Πηγή: GreekToys, Έθνος, Amphipoli News

Δεν υπάρχουν σχόλια