Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μνημείο κάνει το γύρο του κόσμου

Περισσότεροι από 2.800 επισκέπτες  στην ιστοσελίδα του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος. Περίπου 2.833 διαδικτυακούς φίλους έχει αποκτήσει ...

αρχαίο θέατρο Δημητριάδος
Περισσότεροι από 2.800 επισκέπτες
 στην ιστοσελίδα του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος.
Περίπου 2.833 διαδικτυακούς φίλους έχει αποκτήσει το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, το οποίο προσελκύει το ενδιαφέρον των υπέρμαχων του πολιτισμού από όλο τον κόσμο, μέχρι τη μακρινή Μποτσουάνα και το Κατάρ.

Η ιστοσελίδα του αρχαίου μνημείου προσελκύει διαρκώς καινούργιους επισκέπτες, οι οποίοι υπολογίζονται σε 1.931 περίπου.

Εντυπωσιακό είναι παράλληλα το γεγονός ότι το αρχαίο μνημείο, που έχει αναδειχθεί, κάνει το γύρο του πλανήτη, όπως μαρτυρούν, άλλωστε, οι διαδοχικές επισκέψεις από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Σουηδία, τη Βραζιλία, την Ουνιόν, μια Γαλλική Αποικία στον Ειρηνικό, τη Μποτσουάνα, τον Καναδά, τη Φιλανδία, την Ιαπωνία, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία, το Περού, ακόμη και το Κατάρ.

Το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος είναι το πρώτο μνημείο που απέκτησε ιστοσελίδα, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Αναστήλωση και αποκατάσταση τμημάτων του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος και συνολική βελτίωση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ΕΠ. «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013».

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει πληροφορίες για το μνημείο,  την αρχαία Δημητριάδα, το έργο ανάδειξης του μνημείου, φωτογραφίες πριν και μετά. Παράλληλα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο μνημείο, να δει πανοραμικές φωτογραφίες, να διαβάσει επιστημονικά έγγραφα και μελέτες, που κάνουν συναρπαστική τη διαδικτυακή ξενάγηση.

«Προσπαθούμε πάντα να αυξήσουμε το προσφερόμενο υλικό, ούτως ώστε να γίνει περισσότερο δελεαστικό το μνημείο διαδικτυακά. Παράλληλα έχουμε κατά νου να αναρτήσουμε ένα καινούργιο βίντεο περιήγησης στο αρχαίο θέατρο, σε ένα περίπου μήνα» αναφέρει ο κ. Χαράλαμπος Ιντεσίλογλου, υπεύθυνος του έργου ανάδειξης του μνημείου, συνταξιούχος σήμερα αρχαιολόγος, ο οποίος τονίζει ότι «ήταν σημαντική η συμβολή του μόνιμου προσωπικού της Εφορίας,  για την πραγματοποίηση του έργου».

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της διαδικτυακής προβολής του μνημείου, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει τρισδιάστατη απεικόνιση του αρχαίου θεάτρου, με εικόνες σκαναρισμένες με λέιζερ αλλά και ψηφιακές φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί για γίνει η φωτογραμμετρική αποτύπωση του θεάτρου.

Στο μεταξύ, το ίδιο το μνημείο είναι εξίσου δημοφιλές, προσελκύει αρκετούς επισκέπτες, αλλοδαπούς στη συντριπτική πλειοψηφία, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό.


Πηγή: Γλ. Υδραίου, Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια