Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Λογκανίκο Λακωνίας

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου,  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας,  ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σ...

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Λογκανίκο Λακωνίας

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου,  το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης  & ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λογκανίκου σας προσκαλούν το Σαββάτο 27 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Λογκανίκο ΛακωνίαςΣτην εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν θεατρικά και χορωδιακά δρώμενα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: 

α. «Η Γέννηση των θεών από την αρχαιότητα έως τους βυζαντινούς χρόνους. Η απεικόνιση της γέννησης του Χριστού μέσα από εικονογραφικά πρότυπα της αρχαίας ελληνικής τέχνης»
β. «Η καταγωγή των εθίμων της Πρωτοχρονιάς, το δέντρο και το καραβάκι των Χριστουγέννων και οι ρίζες του μύθου των καλικάντζαρων στην αρχαιότητα». 

Αρχαιολόγοι εξιστορούν στους μαθητές, το θαύμα της Γέννησης του Θεανθρώπου μέσα από την εικονογραφία της ελληνικής τέχνης και αναζητούν την καταγωγή των εθίμων του Δωδεκαημέρου (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια). Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ.Λεωνίδα Σουχλέρη.

Με την λήξη της ομιλίας θα προσφερθούν χριστουγεννιάτικα κεράσματα και τοπικά εδέσματα από τους γονείς και δώρα στους μαθητές. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου.

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Λογκανίκο Λακωνίας

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στον Λογκανίκο Λακωνίας


Πληροφορίες: Λεωνίδας Σουχλέρης
Τηλέφωνα : 6948836675, 6944295446, 6974605778, 2731065471, 2731065420 
email: polizoism@gmail.com epapadopoulou@gmail.com lsouxleris@gmail.com


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια