Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η μυθολογία μέσα από την τέχνη

Η Στ.Οικονόμου, αρχαιολόγος-επιμελήτρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και  συν-επιμελήτριας της έκθεσης «Επέκεινα», θα πραγματοποιήσε...

Η μυθολογία μέσα από την τέχνη

Η Στ.Οικονόμου, αρχαιολόγος-επιμελήτρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και συν-επιμελήτριας της έκθεσης «Επέκεινα», θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα "Η μυθολογία μέσα από την τέχνη" την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19:00. Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «Curator’s talk» που πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση «Επέκεινα».

Μέσα από τις παραστάσεις των αρχαίων τέχνεργων της έκθεσης ΕΠΕΚΕΙΝΑ θα γίνει μία επισκόπηση των κυριότερων μύθων που σχετίζονται με τις αντιλήψεις για τον θάνατο και τον Κάτω Κόσμο: ο Τρωικός Κύκλος, ο κύκλος των Ατρειδών, η τύχη της Περσεφόνης, τα πρόσωπα και τα προσωπεία του Διονύσου. 

Οι μύθοι, γνωστοί τόσο από το έπος όσο και από το δράμα, αποδίδονται στην εικονιστική τέχνη άλλοτε πιστά και άλλοτε όχι, προσφέροντας όμως πάντοτε πολύτιμα στοιχεία για τους δημιουργούς, τους παραγγελιοδότες και τους αποδέκτες τους. 

Κόστος Συμμετοχής: 5 ευρώ

Η τελική κράτηση της θέσης εξασφαλίζεται με την εξόφληση των διδάκτρων έως και 2 ημέρες πριν την έναρξη του κύκλου.

* Οι συμμετέχοντες που παρακολουθούν τους κύκλους διαλέξεων έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τις μεμονωμένες παρακολουθήσεις.

** Τα έσοδα που συγκεντρώνονται από τις ομιλίες που πλαισιώνουν τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου, δίνονται για την υποστήριξη των εκθέσεων αυτών και για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Μουσείου.**

Απαραίτητη η κράτηση θέσης και η προπληρωμή για τη συμμετοχή σας ηλεκτρονικά παρακάτω ή τηλεφωνικά στο 210 7228321-3, εσωτ. 116 ή 125.


Δεν υπάρχουν σχόλια