Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η νέα τουριστική τάση: Γυμνοί σε αρχαιολογικούς χώρους

Σοκαρισμένοι οι Καμποτζιανοί και οι Περουβιανοί βλέπουν τα σύμβολα των πολιτισμών τους να διασύρονται από ασεβείς τουρίστες που φωτογρ...

Η νέα τουριστική τάση: Γυμνοί σε αρχαιολογικούς χώρους

Σοκαρισμένοι οι Καμποτζιανοί και οι Περουβιανοί βλέπουν τα σύμβολα των πολιτισμών τους να διασύρονται από ασεβείς τουρίστες που φωτογραφίζονται γυμνοί.

Οι Καμποτζιανές αρχές απευθύνουν έκκληση στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα να σεβαστούν τους ναούς και τα σύμβολα του πολιτισμού της. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σύλληψη δυο Αμερικανίδων τουριστριών από τους φύλακες και από τους ξεναγούς να φωτογραφίζονται στο εσωτερικό του ναού γυμνές και να επιδίδονται σε άσεμνες πράξεις, δείχνοντας ασέβεια στους ιερούς, για τους καμποτζιανούς, χώρους.

Σε λιγότερο από έναν μήνα οι αρχές έχουν απελάσει περισσότερους από επτά τουρίστες, που αποφάσισαν να φωτογραφηθούν γυμνοί στο εσωτερικό των ναών. Οι αρχές της Αψάρα, που είναι υπεύθυνες για τη προστασία των ναών, έχουν ξεκινήσει το κυνήγι των γυμνών τουριστών που φωτογραφίζονται στο εσωτερικό των ναών, αψηφώντας το κάλεσμά τους να σέβονται τον πολιτισμό της χώρας και τους ιερούς χώρους.

Ωστόσο, φαίνεται πως αυτί των τουριστών δεν ιδρώνει, καθώς συνεχίζουν να επιδίδονται στις ασεβείς πράξεις, με τελευταίο κρούσμα ένα ζευγάρι που φωτογραφήθηκε γυμνό, φορώντας μάσκες στα κεφάλια στο εσωτερικό του θρυλικού ναού σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, “hakuna matata”. Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να εντοπίσουν το ζευγάρι που θα έρθει αντιμέτωπο με φυλάκιση, χρηματικό πρόστιμο και απέλαση από τη χώρα.

"Είναι προσβολή όχι μόνο απέναντι στον πολιτισμό μας, αλλά και απέναντι στους άλλους επισκέπτες", δηλώνουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας των ναών, που υποστηρίζουν πως οι τουρίστες είναι αγενείς και δεν σέβονται τον πολιτισμό που υποτίθεται πως επιθυμούν να ανακαλύψουν.

"Αποτελεί πλήγμα για τον πολιτισμό και για τη θρησκεία μας, όλοι οι Καμποτζιανοί έρχονται για να προσευχηθούν σε αυτούς τους ναούς, ακόμη και οι φτωχοί κάνουν οικονομία για να τους επισκεφθούν έστω και για μια φορά στη ζωή τους", ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στο Machu Picchu όπου τέσσερις Αμερικανοί τουρίστες αποφάσισαν να φωτογραφήθούν με γυμνά τα οπίσθιά τους. Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση των περουβιανών αρχών, που καλούν τους τουρίστες να σέβονται τον αρχαίο πολιτισμό τους.

Φαίνεται πως οι γυμνές φωτογραφήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους αποτελούν τη νέα μόδα του τουρισμού που εξαπλώνεται ραγδαία, με τις φωτογραφίες να κάνουν το γύρω του διαδικτύου προκαλώντας την οργή όχι μόνο των υπευθύνων, αλλά και των λαών που βλέπουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους να διασύρεται.


Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια