Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ο οπλισμός του ’21 και η φουστανέλα

Επετειακή εκδήλωση, ενόψει 25ης Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή 22 Μαρτίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, σε συνδιοργάν...

Ο οπλισμός του ’21 και η φουστανέλα

Επετειακή εκδήλωση, ενόψει 25ης Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί για αυτή την Κυριακή 22 Μαρτίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, σε συνδιοργάνωση Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας – Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου – Ιστορικό Μουσείο Πατρών.

Υπό τον γενικό τίτλο «Αφιέρωμα στη φουστανέλα και τα όπλα της Επανάστασης του ’21: Μια αλλιώτικη προσέγγιση…» ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Ιωάννης Μόσχος θα μιλήσει με θέμα «Ο οπλισμός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών» ενώ τα μέλη της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Πελοποννήσου θα προσεγγίσουν βιωματικά την ενδυμασία και τη αρματωσιά του αγωνιστή του ’21, μέσα από πρωτότυπα αντικείμενα του αγώνα.

Ακόμη, μαθητές του 6ου Γυμνασίου Πατρών και του Γυμνασίου Σαραβαλίου θα παρουσιάσουν τα πολιτιστικά τους προγράμματα «Η ιστορία της φουστανέλας» και «Τα όπλα του αγώνα της Ανεξαρτησίας».


Πηγή: PressMe

Δεν υπάρχουν σχόλια