Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Light it Up Blue στην Κύπρο

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι στις 2 Απριλίου 2015, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, θα συμμετάσχει ...

Light it Up Blue στην Κύπρο

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι στις 2 Απριλίου 2015, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, θα συμμετάσχει στην παγκόσμια εκδήλωση με την επονομασία Light it Up Blue. 

Σε αυτά τα πλαίσια θα φωταγωγηθούν στο χρώμα μπλε τα Μεσαιωνικά Κάστρα Λεμεσού, Κολοσσίου και Λάρνακας, ο Αρχαιολογικός Χώρος Χοιροκοιτίας, και η Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών. Θα φωταγωγηθεί επίσης το Κυπριακό Μουσείο, καθώς και τα Αρχαιολογικά Μουσεία των Επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας και το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρίου-Αρσινόης στην Πόλη Χρυσοχούς.

 Η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Αυτισμό και οι οικογένειές τους, αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Τμήματος Αρχαιοτήτων για προστασία, προβολή και προώθηση της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς με στόχο το όφελος ολόκληρης της κοινωνίας. 

Πεποίθηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι ότι ο πολιτισμός μας ανήκει σε όλους τους πολίτες και ότι η ανάπτυξη της γνώσης ως προς τη σημασία των αρχαιολογικών αξιών, και η διατήρησή τους, συμβάλλει άμεσα στη δημιουργία ορθής βάσης για κοινωνική ευημερία.


Δεν υπάρχουν σχόλια