Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι «δεν θα καταστρέψει» την αρχαία Παλμύρα

Τα αρχαία ερείπια στην Παλμύρα δεν αποτελούν αγάλματα, επομένως δεν θα καταστραφούν, φέρεται να δήλωσε διοικητής των δυνάμεων του Ισ...


Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι «δεν θα καταστρέψει» την αρχαία Παλμύρα

Τα αρχαία ερείπια στην Παλμύρα δεν αποτελούν αγάλματα, επομένως δεν θα καταστραφούν, φέρεται να δήλωσε διοικητής των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές, εικονίζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει υποστεί ζημιές.

Ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές έχουν υποσχεθεί να μην πειράξουν την αρχαία πόλη, αλλά να καταστρέψουν τα αγάλματα που θεωρούν ότι είναι ειδωλολατρικά. 

Η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή είναι τεράστια, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Μαΐου, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση των τζιχαντιστών κατά της πόλης.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη φέρεται να δείχνει τα κτίρια και τους κίονες της αρχαίας Παλμύρας -ανάμεσά τους και το ρωμαϊκό θέατρο.



«Τα ερείπια δεν έχουν υποστεί καταστροφές και μέλη της οργάνωσης είπαν στους κατοίκους ότι δεν θα πειράξουν τα αρχαία της πόλης, αλλά ότι θα καταστρέψουν τα είδωλα» δήλωσε ακτιβιστής.

«Ίσως επειδή οι αρχαιότητες της Παλμύρας αποτελούνται κυρίως από κίονες και τεράστια κτίρια και όχι αγάλματα, τα οποία θεωρούν ειδωλολατρικά και λένε ότι πρέπει να καταστραφούν» ανέφερε η ίδια πηγή. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alwan FM, άνδρας που ισχυρίστηκε ότι είναι ο διοικητής των δυνάμεων της οργάνωσης στην Παλμύρα υποσχέθηκε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν θα καταστρέψει τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά ανέφερε ότι θα μπορούσε να καταστρέψει αγάλματα.

«Σχετικά με την ιστορική πόλη, θα τη διατηρήσουμε και δεν θα την πειράξουμε, Θεού θέλοντος» είπε. «Αυτό που θα κάνουμε είναι να σπάσουμε τα αγάλματα που οι άπιστοι χρησιμοποιούν για να λατρεύουν» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν μπουλντόζες για την καταστροφή των κτηρίων.

Μετά την κατάληψη της Παλμύρας από τους τζιχαντιστές, εκφράζονται φόβοι για καταστροφή της αρχαίας Παλμύρας, η οποία αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια