Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκίνησε η ανασκαφή στη μεγάλη βασιλική της Pliska

«Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην μεγάλη βασιλική της Pliska ξεκίνησαν επίσημα στις 9 π.μ. την Τρίτη. Η διαδικασία της αποκατάστασης ...


Ξεκίνησε η ανασκαφή στη μεγάλη βασιλική της Pliska

«Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην μεγάλη βασιλική της Pliska ξεκίνησαν επίσημα στις 9 π.μ. την Τρίτη. Η διαδικασία της αποκατάστασης του ναού έχει πλέον ξεκινήσει επίσημα», δήλωσε ο καθηγητής Bozhidar Dimitrov, διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας, σχολιάζοντας τη χρηματοδότηση που παρέχεται από το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας για τις αρχαιολογικές ανασκαφές, τις μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης στη Pliska.

«Βάσει του Χάρτη της Βενετίας, οι ανασκαφικές εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν 100%. Παρά το γεγονός ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του 19ου και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 20ου αιώνα η μεγάλη βασιλική παρέμεινε θαμμένη σε έναν χώρο αρκετών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων».

«Το ανασκαφικό έργο ξεκινά με το λεγόμενο «ιερό πηγάδι». Στο παρελθόν, πολλές εκκλησίες είχαν πηγάδια, που ονομάζονται «Αγιασμοί». Συνήθως υπάρχει ιαματικό νερό σε αυτά, στοιχείο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών», εξηγεί ο κ. Dimitrov.



1 σχόλιο