Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρ...



Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσκαλεί τους φίλους των σπάνιων στιγμών να απολαύσουν τα κορυφαία αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης στην αθέατη νυχτερινή τους γοητεία. 



Ο «χρυσός ουρανός του δαχτυλιδιού της Τίρυνθας», «ο Κούρος της Αναβύσσου», «οι αιγυπτιακές θεότητες του έναστρου ουρανού», «νύχτα στο Ασκληπιείο», η «Παναγιά του Φεγγαριού», «το άρμα της Σελήνης» και «τα φαντάσματα των πολεμιστών της νύχτας» είναι ορισμένες από τις Ιστορίες της Σελήνης, που θα αφηγηθούν στους επισκέπτες του Μουσείου με μουσική συνοδεία οι αρχαιολόγοι και ξεναγοί του, προσφέροντας μια άγνωστη μαγική ανάγνωση των αριστουργημάτων για τη νύχτα μέσα στη νύχτα. 


Το άρμα της Σελήνης (βοιωτικός, ερυθρόμορφος κρατήρας, Α 1383)
Η είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα είναι ελεύθερη (δωρεάν) σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης (από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα) όπως και οι αφηγήσεις των Ιστοριών που θα διαρκέσουν από τις 20.30 ως τις 22.30 με αναλυτικό πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στην είσοδο και στον ιστότοπο του Μουσείου. 

Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891 


Πηγή: ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια