Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βίντεο επιβεβαιώνει την καταστροφή της Αψίδας στην Παλμύρα

Η Αψίδα ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας. Στη δημοσιότητα έχουν βγει οι πρώτες εικόνες πο...

Η Αψίδα ήταν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Παλμύρας.
Στη δημοσιότητα έχουν βγει οι πρώτες εικόνες που επιβεβαιώνουν την καταστροφή της Αψίδας στην Παλμύρα, ηλικίας σχεδόν δύο χιλιετιών, από τους τζιχαντιστές. 

Σε βίντεο που απέκτησε το Associated Press φαίνεται ότι από την Αψίδα έχει απομείνει μόνο ένα κομμάτι, ενώ η υπόλοιπη έχει ανατιναχθεί.

Oι καταστροφές στην Παλμύρα, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έχει προκαλέσει νέο αποτροπιασμό και αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα.

Η Αψίδα, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας στεκόταν στην είσοδο του περιστυλίου. Το περιστύλιο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Πρόκειται για την τέταρτη καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο μετά την κατάληψη της περιοχής από την ISIS το Μάιο: Έχουν καταστραφεί δύο ναοί και σύμπλεγμα ταφικών πύργων.


Υπενθυμίζεται ότι η καταστροφή των μνημείων προστίθεται στην βάρβαρη εκτέλεση του αρχαιολόγου που ήταν για δεκαετίες επικεφαλής της διαχείρισης των μνημείων, Χαλέντ αλ Ασάαντ.

Πώς ήταν η Παλμύρα πριν τον εμφύλιο: 




Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια