Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών στην Κωνσταντινούπολη

Το πρώτο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών είναι γεγονός στην Τουρκία και συστάθηκε στο πλαίσιο του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Κοτς στην Κωνστα...


Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών στην Κωνσταντινούπολη

Το πρώτο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών είναι γεγονός στην Τουρκία και συστάθηκε στο πλαίσιο του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Κοτς στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. 

Ο τίτλος του κέντρου είναι «Κέντρο Σπουδών Ύστερης Αρχαιότητας και Βυζαντίου». Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά δημοσιεύματα, θα ακολουθήσει η σύσταση αντίστοιχου κέντρου και στους κόλπους του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, επίσης στην Κωνσταντινούπολη.

Η Βυζαντινή τέχνη και αρχαιολογία θα είναι τα αντικείμενα του Κέντρου του Πανεπιστημίου Κοτς. Τα εγκαίνιά έγιναν στις 13 Νοεμβρίου στην έδρα του Κέντρου που βρίσκεται σε μία από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στο Ρούμελιφενερι της Κωνσταντινούπολης.

Μελέτες τούρκων και ξένων επιστημόνων γύρω από τη Βυζαντινή τέχνη και αρχαιολογία, διεπιστημονικές έρευνες ιστορίας, αρχαιολογίας, ιστορίας τέχνης, ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές και επιστημονικές εκδόσεις θα είναι οι τομείς δραστηριότητας του Κέντρου.


Πηγή: Newsbeast, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια