Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Σύλληψη 45χρονου για παράνομη κατοχή αρχαίων κοντά στο Βλαχιώτη Λακωνίας

Για κατοχή αρχαίων αντικειμένων συνελήφθη, στο 30ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού...


Σύλληψη 45χρονου για παράνομη κατοχή αρχαίων κοντά στο Βλαχιώτη Λακωνίας

Για κατοχή αρχαίων αντικειμένων συνελήφθη, στο 30ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, ένας 45χρονος Έλληνας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορία που είχαν, εντόπισαν, στο 30ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τάραψας-Μονεμβασιάς, αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 45χρονου, το οποίο ερεύνησαν και συνολικά βρήκαν και κατέσχεσαν τρία νομίσματα ελληνιστικών χρόνων, κατασκευασμένα από άργυρο, πέντε τμήματα από κύπελλο αρχαίων χρόνων, δύο τμήματα από οινοχόη αρχαίων χρόνων και ένα κλειστό αγγείο αρχαίων χρόνων.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 45χρονου, στον Άγιο Δημήτριο Νιάτων, βρέθηκε και κατασχέθηκε τμήμα βάσης αγγείου των ύστερων ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων.

Όλα τα αρχαία αντικείμενα, αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, κρίθηκαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και παραδόθηκαν στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Ο 45χρονος θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Σπάρτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια