Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύφθηκε σβησμένο γυμνό σε ένα ημερολόγιο του Ντα Βίντσι

Οι μελετητές κάθε φορά που σκύβουν στα σχέδια του Ντα Βίντσι βρίσκουν θησαυρούς.


Ανακαλύφθηκε σβησμένο γυμνό σε ένα ημερολόγιο του Ντα Βίντσι

Οι μελετητές κάθε φορά που σκύβουν στα σχέδια του Ντα Βίντσι βρίσκουν θησαυρούς.

Ο Ντα Βίντσι άφησε χιλιάδες σελίδες σημειώσεων. Τα ημερολόγια και τα σημειωματάριά του είναι καταπληκτικά. Μικρά και μεγάλα σχέδια και προσχέδια, σημειώσεις και αριθμοί. Οι ερευνητές έχουν να ανακαλύψουν κάθε φορά και κάτι καινούργιο.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την εξέλιξή της, αυτή τη φορά ανακάλυψαν το σχέδιο ενός γυμνού άντρα μέσα σε μια σελίδα. Ήταν ένα σχέδιο που ο Ντα Βίντσι έσβησε πριν από πέντε αιώνες και ξανάρθε στο φως.

Το κρυφό σκίτσο είναι μέρος του Codex Arundel, μιας συλλογής εγγράφων του Ντα Βίντσι τα οποία ανήκαν στον Thomas Howard, 14ο κόμη του Arunde. Με τη μέθοδο της πολυφασματικής απεικόνισης που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές, κάθε στρώμα γραφής έρχεται στο φως. Είναι η μέθοδος που χρησιμοποίησαν για να ανακαλύψουν τατουάζ σε μούμιες, ένα χαμένο πορτρέτο κάτω από έναν πίνακα του Πικάσο και κρυμμένες γεωγραφικές λεπτομέρειες στον παγκόσμιο χάρτη του 1491 του Henricus Martellus.

Νέα ερωτήματα γεννιούνται από την αποκάλυψη του σχεδίου και τους λόγους για τους οποίους τα διέγραψε. Και όπως πάντα υπάρχουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Μήπως τα έσβησε γιατί δεν ήθελε να πιστέψει κανείς ότι κολακεύει τον Μιχαήλ Άγγελο;

Η σελίδα με το χαμένο σχέδιο εκτίθεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου στην Βρετανική Βιβλιοθήκη.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια