Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δεν υπάρχουν ζημιές από τον σεισμό στην Αρχαία Ολυμπία

Από τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερ...

Δεν υπάρχουν ζημιές από τον σεισμό στην Αρχαία Ολυμπία

Από τις αυτοψίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής από υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, στις περιοχές όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός της 15ης Φεβρουαρίου 2016. 

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας κατεγράφησαν οι ακόλουθες ζημιές: 

Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του περιστυλίου του σημειώθηκαν ρωγμές και αποκολλήθηκαν τμήματα του επιχρίσματος, ενώ στις αίθουσες Α, Β, Γ εντός των προθηκών, μετατοπίσθηκαν από τις θέσεις τους ελάχιστα εκθέματα (πήλινα και χάλκινα μικροαντικείμενα). 

Στο Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και συγκεκριμένα στην κεντρική αίθουσα έχουν καταπέσει μικρά τμήματα από την οροφή, ενώ μετατόπιση εκθεμάτων παρατηρήθηκε εντός των προθηκών. 

Σχετικά με τα ανωτέρω εκθέματα, σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί ήδη τα πρώτα μέτρα επανατοποθέτησής τους και αποκατάστασης αυτών. Οι αυτοψίες των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ συνεχίζονται.


Πηγή: ΥΠΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια