Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσικές βραδιές στο Βυζαντινό λουτρό στη Θεσσαλονίκη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, στη βάση της ανάπτυξης της επικοινωνιακής της στρατηγικής, προβάλλει ως καίρια επιταγή τη ...


Μουσικές βραδιές στο Βυζαντινό λουτρό στη Θεσσαλονίκη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, στη βάση της ανάπτυξης της επικοινωνιακής της στρατηγικής, προβάλλει ως καίρια επιταγή τη διεύρυνση των σχέσεών της με την τοπική κοινωνία, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που καθιστούν τα μνημεία της πόλης μας πολυχρηστικούς χώρους πολιτισμού.

Υιοθετώντας μια εξωστρεφή πολιτιστική πολιτική, επιχειρούμε να αναπτύξουμε συνεργασίες με διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της πόλης μας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού με ποικίλες εκπαιδευτικές, εικαστικές και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.

Απώτερος στόχος της Εφορείας μας, από τη σύστασή της, είναι να προσελκύσει στα μνημεία αρμοδιότητάς της διαφορετικές ομάδες επισκεπτών και να προαγάγει τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική πρωτοπορία, και την πρόσβαση, με χαρακτήρα βιωματικό και κιναισθητικό. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το Ωδείο Άνω Πόλης στη Γ' Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεργασία, η οποία σηματοδοτείται με τη διοργάνωση δύο μουσικών εκδηλώσεων στο Βυζαντινό Λουτρό, στην οδό Θεοτοκοπούλου, το μήνα Φεβρουάριο.

Το Βυζαντινό λουτρό, μνημείο ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο από τα ελάχιστα εναπομείναντα Βυζαντινά λουτρά στην Ελλάδα, αλλά και το μοναδικό κοσμικό Βυζαντινό μνημείο της πόλης, ανάμεσα στα 14 μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για δεύτερη φορά, έπειτα από τις πολύχρονες εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων 'Μουσικές βραδιές στο Βυζαντινό λουτρό' που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι με τη συνεργασία της Εφορείας μας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της 'Μπιενάλε', τείνει να γίνει θεσμός και συνεχίζεται και το μήνα Φεβρουάριο με την οργάνωση των δύο μουσικών εκδηλώσεων του Ωδείου Άνω Πόλης, στις 15 και 29 Φεβρουαρίου 2016.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στο Βυζαντινό λουτρό ο Άλκης και η Ανθή Κυρτσόγλου, καθηγητές του Ωδείου Άνω Πόλης και ο καταξιωμένος μαέστρος Διαμαντής Παναγιώτης θα παρουσιάσουν για τους ακροατές συναυλία Μουσικής δωματίου Κιθάρα-Βιολί, με μελωδίες αλλοτινών εποχών, μέσα από latin, jazz και tango ρυθμούς.

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια εκδήλωση 'ντυμένη μουσικά' με αποσπάσματα από musicals του Broadway, από την τάξη τραγουδιού της κυρίας Λύκα Μιρέλλας, καθηγήτριας μονωδίας και φωνητικής στο Ωδείο Άνω Πόλης, από την ίδρυσή του.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 19.00
Τόπος: Βυζαντινό Λουτρό Θεσσαλονίκης (Θεοτοκοπούλου 13)
Είσοδος: Ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικώς δίδοντας τα στοιχεία της Α.Τ)
Πληροφορίες ΕΦΑΠΟΘ: 2313 310456 (Α. Μαντζούρη)


Πηγή: Thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια