Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συμφωνία Ιταλίας - UNESCO για «κυανόκρανους του πολιτισμού»

Η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας με την Unesco για την δημιουργία επιχειρησιακής δύναμης των καραμπ...


Συμφωνία Ιταλίας - UNESCO για «κυανόκρανους του πολιτισμού»

Η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συμφωνίας με την Unesco για την δημιουργία επιχειρησιακής δύναμης των καραμπινιέρων με στόχο την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιοχές του πλανήτη, οι οποίες κρίνονται «υψηλής επικινδυνότητας» λόγω εμπόλεμων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «κυανόκρανους του πολιτισμού», υπενθυμίζοντας ότι η Ιταλία, χάρη σε ειδική υπηρεσία των καραμπινιέρων, διαθέτει υπερπροηγμένες τεχνολογίες και βαθιά γνώση σε ό,τι αφορά την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Τα πολιτιστικά αγαθά δεν απειλούνται πλέον όπως συνέβαινε κατά την διάρκεια επιχειρήσεων πολέμου, την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Τώρα η καταστροφή καταγράφεται με κάμερες και χρησιμοποιείται ως προπαγάνδα, ως σύμβολο της εξάλειψης του διαφορετικού πολιτισμού» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Φραντσεσκίνι, «από την στιγμή που η διεθνής πολιτιστική κληρονομία ανήκει σε όλους, έχουν όλοι και την υποχρέωση να την προστατέψουν».

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στοχεύουν στην καταστροφή του πλουραλισμού και της διαφορετικότητας. Με την πρωτοβουλία αυτή -για την οποία μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι- θέλουμε να προσφέρουμε ένα απτό, θετικό παράδειγμα» συμπλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια