Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αυτοψία στο πολυάνδριο

Αυτοψία στην ανασκαφή του Φαλήρου πραγματοποίησε χθες το πρωί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μετά από απόφασή του, την προηγούμεν...

Αυτοψία στο πολυάνδριο

Αυτοψία στην ανασκαφή του Φαλήρου πραγματοποίησε χθες το πρωί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μετά από απόφασή του, την προηγούμενη Τρίτη.

Κατά τη σύσκεψη που ακολούθησε, τα μέλη του Συμβουλίου, εκτιμώντας ότι για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του πολύ σημαντικού θέματος απαιτείται διεπιστημονική προσέγγιση, ζήτησαν να έχουν την άποψη εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι να εισηγηθούν σχετικά, προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεση σε αμέσως επόμενη συνεδρία του Συμβουλίου.

Η ανασκαφή γίνεται σε έκταση που έχει παραχωρηθεί στο «Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα Στ. Νιάρχος Α.Ε.» για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού του Φαλήρου, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων υπό τη διεύθυνση της κ. Στέλλας Χρυσουλάκη.

Το εύρημα που εξετάστηκε είναι συγκλονιστικό, καθώς πρόκειται για πολυάνδριο, εντός του οποίου βρέθηκαν 80 νεκροί, εκ των οποίων περίπου οι μισοί έφεραν σιδερένια δεσμά στα χέρια.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια