Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αφιέρωμα στην αρχαιολόγο Dorothy Burr Thompson

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Λύκειον των Ελληνίδων, την Τρίτη 10 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς ...

Αφιέρωμα στην αρχαιολόγο Dorothy Burr Thompson
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Λύκειον των Ελληνίδων, την Τρίτη 10 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, παρουσιάζει εκδήλωση - αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson (1900 - 2001).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Λύκειον των Ελληνίδων, την Τρίτη 10 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, και περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας της Dorothy Burr Thompson, με τίτλο «Φωτογραφίζοντας το τοπίο. Φωτογραφίες 1923 - 1939, από το Αρχείο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα». Η έκθεση πλαισιώνεται με ομιλία της Δρ. Ναταλίας Βογκέικωφ - Brogan, αρχαιολόγου και αρχειονόμου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Φωτογραφικά εικαστικές μαρτυρίες

Ειδικευμένη στη μελέτη της αρχαίας κοροπλαστικής, η Dorothy Burr Thompson ήταν γνωστή αρχαιολόγος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, ταξίδεψε σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, αγνοώντας τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πραγματοποίησε πολλές  αρχαιολογικές αποστολές, τόσο μόνη της, όσο και με τον σύζυγό της, Homer A. Thompson, αρχαιολόγο και μετέπειτα διευθυντή των ανασκαφών της Αρχαίας Αγοράς.

Αφιέρωμα στην αρχαιολόγο Dorothy Burr Thompson

Αφιέρωμα στην αρχαιολόγο Dorothy Burr Thompson

Η φωτογραφική της δραστηριότητα δεν περιορίστηκε στην αποτύπωση αρχαιοτήτων. Οι φωτογραφίες της αποτελούν εικαστικές μαρτυρίες, που καταγράφουν τοπία, πτυχές της αστικής και της αγροτικής ζωής, έθιμα, αλλά και επαγγέλματα της εποχής. Στη συγκεκριμένη έκθεση, παρουσιάζεται μέρος του φωτογραφικού της αρχείου, το οποίο δώρισε στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Πληροφορίες

Λύκειον των Ελληνίδων: Δημοκρίτου 14 - Κολωνάκι, τηλ.: 210 3611042 και 210 3628978.


Δεν υπάρχουν σχόλια