Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκινάει η Αποκατάσταση των Χερσαίων Τειχών του Κάστρου της Χίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 20...


Ξεκινάει η Αποκατάσταση των Χερσαίων Τειχών του Κάστρου της Χίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014- 2020» 4 έργων πολιτισμού για τα νησιά της Λέσβου και της Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 2,77 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα από τα τέσσερα αυτά έργα, αφορά στην «Αποκατάσταση και Ανάδειξη Χερσαίων Τειχών του Κάστρου Χίου», προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Το έργο έχει διάρκεια υλοποίησης 29 μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 1η Αυγούστου του 2016 και ολοκλήρωσης την 31η Δεκεμβρίου του 2018. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν ήπιες αρχιτεκτονικές επεμβάσεις που θα αποκαταστήσουν και θα αναδείξουν τα χερσαία τείχη του Κάστρου της Χίου, που έχουν μέτωπο προς την πόλη. 

Ξεκινάει η Αποκατάσταση των Χερσαίων Τειχών του Κάστρου της Χίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκατάσταση των τειχών θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τα Χερσαία τείχη από την Πόρτα Μαγγιόρε μέχρι και τον κυκλικό-σπασμένο προμαχώνα, ενώ η δεύτερη φάση από τον κυκλικό-σπασμένο προμαχώνα μέχρι και το Επάνω Πορτέλο.

Η εξέλιξη αυτή, θα δώσει ανάσα ζωής στα ήδη ταλαιπωρημένα από τους αιώνες τείχη του Κάστρου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια