Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νεώτερη κεραμική από την Άρτα παρουσιάζεται για πρώτη φορά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας περιοδική έκθεση με τίτλο: «Νεώτερη κεραμική από την Άρτα, 16ος...

Νεώτερη κεραμική από την Άρτα παρουσιάζεται για πρώτη φορά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας περιοδική έκθεση με τίτλο: «Νεώτερη κεραμική από την Άρτα, 16ος – 20ος αιώνας», όπου παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα σημαντικότερα και καλύτερα διατηρημένα δείγματα από ένα πλούσιο κεραμικό υλικό, το οποίο ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια ανασκαφικών ερευνών στην πόλη της Άρτας και φυλάσσεται στις αποθήκες της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων. 

Η έκθεση περιλαμβάνει κυρίως αδημοσίευτα ευρήματα, τα οποία, αφού συντηρήθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας, εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό. Η έκθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό από τοιχογραφίες και άλλα στοιχεία, μέσω των οποίων ο επισκέπτης δύναται να γνωρίσει από κοντά την κεραμική παραγωγή της Άρτας και την εκλεπτυσμένη αισθητική των κατοίκων γενικότερα, καθιερώνοντας την παλαιά πρωτεύουσα του Δεσποτάτου κέντρο μεταβυζαντινής και νεώτερης κεραμικής τέχνης.


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν:

– ομιλίες από αρχαιολόγους, συντηρητές και άλλους σχετικά με την έκθεση.
– οργανωμένες ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση και τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου.
– εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές.


Πηγή: Prisma

Δεν υπάρχουν σχόλια