Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι με δύο χάλκινα αγαλματίδια

Ο τύπος των αγαλματιδίων, ύψους 19 και 22,5 εκατοστών, παραπέμπει στην Υστεροαρχαϊκή με Πρώιμη Κλασική Εποχή, ωστόσο οι αρχαιολόγοι δεν μ...

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι με δύο χάλκινα αγαλματίδια
Ο τύπος των αγαλματιδίων, ύψους 19 και 22,5 εκατοστών, παραπέμπει στην Υστεροαρχαϊκή με Πρώιμη Κλασική Εποχή, ωστόσο οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να αποφανθούν με ακρίβεια σε ποια εποχή χρονολογούνται
Δύο χάλκινα αγαλματίδια βρέθηκαν στην κατοχή αρχαιοκαπήλων που συνελήφθησαν σε Κιλκίς και Σέρρες, ενώ οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να προσδιορίσουν την εποχή στην οποία χρονολογούνται.

Ο τύπος των αγαλματιδίων, ύψους 19 και 22,5 εκατοστών, παραπέμπει στην Υστεροαρχαϊκή με Πρώιμη Κλασική Εποχή (6ος-5ος π.Χ. αι.), ωστόσο τα πρόσωπα είναι λίγο παραμορφωμένα και τα αντικείμενα βαρύτερα από το συνηθισμένο, οπότε δεν αποκλείεται να είναι και αντίγραφα που έγιναν κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες, συνέλαβαν αρχικά έναν 58χρονο και έναν 72χρονο σε περιοχή του Κιλκίς, ενώ προχθές συνελήφθη ένας 69χρονος συνεργός τους στις Σέρρες.

Λαθρανασκαφές

Στο αυτοκίνητο των δύο πρώτων βρέθηκε ένα χάλκινο αγαλματίδιο 19 εκατοστών, καθώς και εργαλεία για λαθρανασκαφές. Οι δύο συλληφθέντες είπαν ότι προμηθεύτηκαν το αγαλματίδιο από τον 69χρονο και ακολούθησε νέα αστυνομική επιχείρηση.

Στο σπίτι του 69χρονου βρέθηκε ένα άλλο χάλκινο αγαλματίδιο 22,5 εκατοστών, που παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών. Αρχαιολόγοι εξέτασαν τα αγαλματίδια, αλλά όπως είπαν στο «Εθνος» δεν μπορούν να αποφανθούν με ακρίβεια σε ποια εποχή χρονολογούνται.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης μηχανήματα και εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε λαθρανασκαφές, όπως μία διερευνητική ράβδος, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μετρητές οξυγόνου κ.ά.


Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια