Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το μουσείο Ερμιτάζ σαν φρούριο μετά την τρομοκρατική επίθεση

Όλοι οι επισκέπτες περνούν από έλεγχο, κάτι το οποίο σίγουρα μπορεί να φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση.

Το μουσείο Ερμιτάζ σαν φρούριο μετά την τρομοκρατική επίθεση

Όλοι οι επισκέπτες περνούν από έλεγχο, κάτι το οποίο σίγουρα μπορεί να φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση.

Το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους του μετά από την επίθεση στο δίκτυο του μετρό της πόλης στις 3 Απριλίου, κατά την οποία έχασαν την ζωή τους 14 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 70. Το μουσείο είχε ανακοινώσει στη σελίδα του στο Facebook ότι «όλοι οι επισκέπτες περνούν από έλεγχο, κάτι το οποίο σίγουρα μπορεί να φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

Το Ερμιτάζ, επίσης, είπε ότι έχει κάνει μια συμφωνία με τη Rosgvardia, τη νέα Εθνική Φρουρά της Ρωσίας που δημιούργησε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το 2016, για να ενισχύσει την ασφάλεια του μουσείου. Ο Mikhail Piotrovsky, γενικός διευθυντής του Ερμιτάζ, είπε ότι θα αποκατασταθεί το προσωπικό ασφαλείας με κρατική επιχορήγηση στο μουσείο για πρώτη φορά, μετά τις περικοπές που έγιναν στα μουσεία σε όλη τη Ρωσία το 2015.

Όμως, παρόλο που μικρότερα, ανεξάρτητα κέντρα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο ακροδεξιών βανδάλων κατά τον τελευταίο χρόνο, τα μεγάλα ιδρύματα όπως το Ερμιτάζ έχουν παραμείνει ως επί το πλείστον ασφαλή. Σε μία αναφορά στον ιστότοπό του τον Οκτώβριο του 2016, το μουσείο είπε ότι είχε αντιμετωπίσει σχεδόν 20 λάθος συναγερμούς από την 1η Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου λόγω παρατημένων τσαντών, πακέτων και καροτσιών.


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια