Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βυζαντινή εκκλησία βρέθηκε στο Tozeur της Τυνησίας

Μια βυζαντινή εκκλησία που χρονολογείται στην ύστερη ρωμαϊκή εποχή (5ος-7ος αιώνας μ.Χ.) βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της  Castilia ...

Βυζαντινή εκκλησία που βρέθηκε στο Tozeur της Τυνησίας

Μια βυζαντινή εκκλησία που χρονολογείται στην ύστερη ρωμαϊκή εποχή (5ος-7ος αιώνας μ.Χ.) βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Castilia ανάμεσα στις πόλεις Tozeur και Degach στο πλαίσιο αρχαιολογικών ανασκαφών που πραγματοποίησε το National Heritage Institute την περίοδο 2 Φεβρουαρίου - 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η εκκλησία φέρει μια κύρια είσοδο, δύο δευτερεύουσες εισόδους και μια κυκλική κόγχη. Η βυζαντινή εκκλησία καλύπτει έκταση 140 τ.μ. με μέσο ύψος 3,5-3,7 μέτρα.

Εκτός από τους κίονες, βρέθηκαν κεραμικά αντικείμενα και λύχνοι κοντά στην εκκλησία, δήλωσε ο  Mourad Chtioui, επικεφαλής της αποστολής. Επιπλέον, επεσήμανε ότι η ανακάλυψη αυτού του μνημείου επιβεβαιώνει περαιτέρω την ιστορική αξία της περιοχής του Djerid και την παρουσία της χριστιανικής θρησκείας σε διάφορες περιοχές της Τυνησίας, ιδιαίτερα στο νότο.

Βυζαντινή εκκλησία που βρέθηκε στο Tozeur της Τυνησίας

Βυζαντινή εκκλησία που βρέθηκε στο Tozeur της Τυνησίας

Ο Larbi Sghaier Larbi, αρχαιολόγος που συμμετείχε στην αποστολή, δήλωσε ότι οι ανασκαφές αποκάλυψαν επίσης την παρουσία επιπρόσθετων τοίχων κοντά στην εκκλησία που εκτείνονται μέχρι την κοντινότερη όαση του αρχαιολογικού χώρου.

Αυτοί οι τοίχοι μπορεί να είναι τα κατάλοιπα κατοικιών ή κτιρίων των οποίων ο ρόλος και η λειτουργία τους, θα αποκαλυφθούν από τις συνεχιζόμενες ανασκαφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια