Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Νέες ανασκαφές στην Αρητιάδα

Η Αρητιάδα είναι το νησί του Άρεως, και σύμφωνα με το μύθο εδώ φώλιαζαν οι Στυμφαλίδες Όρνιθες. Είναι το μεγαλύτερο νησί στον Εύξεινο ...

Νέες ανασκαφές στην Αρητιάδα

Η Αρητιάδα είναι το νησί του Άρεως, και σύμφωνα με το μύθο εδώ φώλιαζαν οι Στυμφαλίδες Όρνιθες. Είναι το μεγαλύτερο νησί στον Εύξεινο Πόντο και το μόνο που κατοικήθηκε. Βρίσκεται λίγο έξω από την ακτή της Κερασούντας, εκεί που εκβάλλει ο Ασκάνιος ποταμός.

Στην Αρητιάδα, που έχει κηρυχθεί προστατευόμενος αρχαιολογικός και φυσικός χώρος, αφού αποτελεί τόπο αναπαραγωγής πουλιών, έχουν ξεκινήσει από το 2011 ανασκαφές που έχουν φέρει στο φως κτίσματα της βυζαντινής περιόδου.

Ο διευθυντής του Μουσείου Κερασούντας, Χουλουσί Γκιουλέτς, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχει ανασκαφεί μόνο το 10% του νησιού, ενώ το 2018 αναμένεται να επεκταθούν οι ανασκαφές στο σύνολό του με την ελπίδα να ανακαλυφθούν ευρήματα της κλασικής, ακόμα και της μυθολογικής περιόδου.



Ο Γκιουλέτς δήλωσε ότι τα αρχαιότερα κτίσματα που ανακαλύφθηκαν στο νησί φθάνουν μέχρι τον 4ο π.Χ. αιώνα, ενώ εντοπίστηκαν ίχνη ζωής της 2ης χιλιετίας π.Χ., περίοδο για την οποία αναμένεται να βρεθούν σοβαρά στοιχεία. Τόνισε ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε στοιχεία που σχετίζονται με τις Αμαζόνες, τον Ηρακλή και το Χρυσόμαλλο Δέρας.


Πηγή: Pontos News

Δεν υπάρχουν σχόλια