Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες για τις πασχαλινές διακοπές ...

Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες για τις πασχαλινές διακοπές εκπαιδευτικές του δράσεις.

Με τις δράσεις αυτές, τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του Μουσείου.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν τα εξής προγράμματα:

—Μ. Τρίτη 3 Απριλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο», συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και, με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου, θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών. Ώρα διεξαγωγής: 11:00-12:30.

—Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου

Εκπαιδευτική περιήγηση με τίτλο «Πνέουν άνεμοι… στο Μουσείο» και εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του Μουσείου, θα περιηγηθούν στις μόνιμες Συλλογές και θα γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά εκθέματα που έχουν σχέση με το φυσικό στοιχείο του Αέρα. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του Μουσείου δημιουργώντας τον δικό τους Πήγασο, εμπνευσμένο από έκθεμα του Μουσείου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών. Ώρα διεξαγωγής: 11:00-12:30.

Πληροφορίες

Η εκπαιδευτική δράση παρέχεται δωρεάν για τα παιδιά.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (τηλ.: 213 2144856/-4858.

Έναρξη δηλώσεων: Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια