Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαία Ολυμπία: Αποκατάσταση του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων

Εργασίες για την επισκευή του κελύφους του κτιρίου καθώς και μουσειολογικές εργασίες, για την επανέκθεση των εκθεμάτων, με σκοπό την...


Αρχαία Ολυμπία: Αποκατάσταση του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων

Εργασίες για την επισκευή του κελύφους του κτιρίου καθώς και μουσειολογικές εργασίες, για την επανέκθεση των εκθεμάτων, με σκοπό την επαναλειτουργία του.

Ξεκινά η αποκατάσταση και η αναβάθμιση του μουσείου σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, μετά την ένταξη του έργου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι «είναι πολιτική μας επιλογή να αναδείξουμε τα συγκριτικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Ηλείας, για αυτό προχωρήσαμε σε μια πράξη που έχει πολύπλευρη σημασία, αφενός γιατί αποτελεί εμβληματικό και συμβολικό έργο, αφετέρου γιατί η δρομολόγησή του συνδυάζεται με την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κατακόλου - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού προϋπολογισμού 41.000.000 ευρώ»

«Με την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 1.169.800,00 ευρώ, καθώς συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν εργασίες για την επισκευή του κελύφους του κτιρίου καθώς και μουσειολογικές εργασίες, για την επανέκθεση των εκθεμάτων, με σκοπό την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «το μουσείο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων παρέμεινε εκτός λειτουργίας από το 2010, ενώ το 2017 παραχωρήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας». Έκτοτε, σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια, «ξεκίνησαν συντονισμένες προσπάθειες για τη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του Μουσείου στο πλαίσιο της ΟΧΕ που υλοποιεί η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε ότι «η Αρχαία Ολυμπία θα μετέχει ακόμα πιο ενεργά στο Ολυμπιακό Κίνημα με ένα μουσειακό χώρο της σύγχρονης ιστορίας της», προσθέτοντας ότι «αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η συνεργασία πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης παράγει άμεσα αποτελέσματα».


Πηγή: The TOC

Δεν υπάρχουν σχόλια