Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καταστροφικός σεισμός οδήγησε στην ανακάλυψη αρχαίου ναού στο Μεξικό

Αρχαιολόγοι στο Μεξικό οι οποίοι ερευνούσαν αν μια πυραμίδα έχει υποστεί ζημιές ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου, ...


Καταστροφικός σεισμός οδήγησε στην ανακάλυψη αρχαίου ναού στο Μεξικό

Αρχαιολόγοι στο Μεξικό οι οποίοι ερευνούσαν αν μια πυραμίδα έχει υποστεί ζημιές ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου,  φαίνεται πως ανακάλυψαν στα θεμέλια της ίχνη από έναν αρχαίο ναό.   

Ο ναός βρίσκεται εντός της πυραμίδας Τεοπανζόλκο, στην πολιτεία Μορέλος, 70 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού.   
Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να κατασκευάστηκε γύρω στο 1150 και να ανήκει στον πολιτισμό των Τλαχουϊκα, μια από τις υποομάδες της φυλής των Αζτέκων, που ζούσαν στο κεντρικό Μεξικό.

Φαίνεται πως είναι αφιερωμένος στον Τλαλόκ, τον θεό της βροχή στον πολιτισμό των Αζτέκων. Ανάμεσα στα υπολείμματα του ναού οι επιστήμονες βρήκαν ένα θυμιατό και κεραμικά θραύσματα.   

Καταστροφικός σεισμός οδήγησε στην ανακάλυψη αρχαίου ναού στο Μεξικό

Η  ανακάλυψη του ναού έγινε όταν οι επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού χρησιμοποίησαν ένα ραντάρ για να διαπιστώσουν αν οι πυραμίδα είχε υποστεί κάποια δομική ζημιά.   

Η αρχαιολόγος Μπάρμπαρα Κονιέθκα είπε πως ο σεισμός 7,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε τον περασμένο Σεπτέμβριο το Μεξικό προκάλεσε σημαντική ζημιά στην πυραμίδα, συγκεκριμένα σε δύο μικρούς ναούς μέσα σε αυτήν.   

Οι κύριες κατασκευές στην πυραμίδα Τεοπανζόλκο χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, κάτι που σημαίνει ότι ο ναός που ανακαλύφθηκε τώρα είναι παλαιότερος.   

Σύμφωνα με την κ. Κονιέθκα ήταν σύνηθες για το συγκεκριμένο πολιτισμό να χτίζει πάνω σε παλαιότερες κατασκευές. 

Πηγή: LiFO


Δεν υπάρχουν σχόλια