Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Εν νυκτί» στις Κυκλάδες

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων συμμετέχει στις εβδομάδες εκδηλώσεων με θεματική  τις ιστορίες της νύκτας «Εν νυκτί» 28/07-11/08-2018 π...

Εν νυκτί στις Κυκλάδες

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων συμμετέχει στις εβδομάδες εκδηλώσεων με θεματική  τις ιστορίες της νύκτας «Εν νυκτί» 28/07-11/08-2018 που διοργανώνει το ΥΠΠΟΑ με εκδηλώσεις στη Σίφνο και στη Σέριφο.

Σίφνος την 28η  Ιουλίου 2018

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σίφνου και στο Κάστρο προγραμματίζονται οι εξής δράσεις

Το απόγευμα της 28ης Ιουλίου  2018 στις 17.30 θα γίνουν ξεναγήσεις από προσωπικό της Εφορείας στους επισκέψιμους ανεσκαμμένους χώρους του Κάστρου. Την ίδια ημέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα γίνει έκθεση σε ειδική προθήκη πήλινων λύχνων  και στις 19.30  ομιλία  με θέμα μέθοδοι και μέσα φωτισμού που συνδέονται με τον καθημερινό βίο και τις λατρευτικές πρακτικές στην αρχαιότητα από τον  υπεύθυνο αρχαιολόγο Δρ. Γ. Γαβαλά που θα συνοδεύεται από σχετική παρουσίαση. Για την εκδήλωση αυτή το Αρχαιολογικό Μουσείο Σίφνου θα παραμείνει ανοικτό πέραν του θερινού ωραρίου από τις 17.30 έως και τις 20.30 και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως και τις 11 Αυγούστου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 21.30μμ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου έχει προγραμματίσει μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρου εμπρός από την είσοδο του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου από τον μουσικό και τραγουδιστή Βασίλη Γισδάκη και τους συνεργάτες του η οποία γίνεται με την συμπαράσταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

 Σέριφος την 30η  Ιουλίου 2018 

Στον Αρχαιολογικό χώρο του Άσπρου Πύργου Σερίφου θα γίνει στις 17.30  ξενάγηση στον αρχαίο Πύργο και ομιλία από τον υπεύθυνο αρχαιολόγο  Δρ Γ. Γαβαλά σχετική με τις φρυκτωρίες και την μετάδοση σημάτων κατά την αρχαιότητα.

Στην Αρχαιολογική Συλλογή Σερίφου προγραμματίζεται στις 19.30 και ομιλία  με θέμα μέθοδοι και μέσα φωτισμού που συνδέονται με τον καθημερινό βίο και τις λατρευτικές πρακτικές  στην αρχαιότητα από τον  αρχαιολόγο δρ. Γ. Γαβαλά με αφορμή την έκθεση σε ειδική προθήκη πήλινων λύχνων που θα συνοδεύεται από σχετική παρουσίαση. Για την εκδήλωση αυτή η Αρχαιολογική Συλλογή Σερίφου θα παραμείνει ανοικτή πέραν του θερινού ωραρίου από τις 17.30μμ. έως και τις 20.30μμ Η είσοδος για το κοινό τις ώρες αυτές θα είναι ελεύθερη. 

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως και τις 11 Αυγούστου.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια