Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η Αίγυπτος θέλει να εντάξει στη λίστα της UNESCO το ταξίδι της Αγίας Οικογένειας

Η πορεία της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο Τη «Φυγήν εις Αίγυπτον» της Αγίας Οικογένειας, που έγινε υπό την απειλή του Ηρώδη μετά τη...


Η Αίγυπτος θέλει να εντάξει στη λίστα της UNESCO το ταξίδι της Αγίας Οικογένειας
Η πορεία της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο
Τη «Φυγήν εις Αίγυπτον» της Αγίας Οικογένειας, που έγινε υπό την απειλή του Ηρώδη μετά τη γέννηση του θείου βρέφους –αναγκάζοντας τον Ιωσήφ, την Παρθένο Μαρία και τον Ιησού να περάσουν τρία χρόνια στη Χώρα του Νείλου– θέλει να εντάξει στους επίσημους καταλόγους της UNESCO, το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Αιγύπτου, τότε 25 σημεία (αρχαιολογικοί χώροι και εκκλησίες) θα ενταχθούν στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το θέμα αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλιντ ελ Ανάνι μιλώντας σε συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπορίας του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, ο οποίος τόνισε ότι ήδη δημιουργήθηκε μια επιτροπή για να προσθέσει τα 25 σημεία που αποτελούν μέρος του ταξιδιού της Αγίας Οικογένειας στη λίστα της UNESCO. Ο υπουργός Αρχαιοτήτων εξήρε τη σημασία του εγχειρήματος αυτού και για την αναβάθμιση και αναζωογόνηση του τουρισμού της Χώρας του Νείλου.

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού Ράνια ελ Μάσατ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνεργασία του δικού της υπουργείου με τα υπουργεία Αρχαιοτήτων και Τοπικής Ανάπτυξης για την προώθηση της ιστορικής αυτής περιόδου της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη διάρκεια των τριών ετών όπου η Αγία Οικογένεια πέρασε από τη Χώρα του Νείλου, πέρασε και από τον χώρο όπου τώρα είναι κτισμένο το επιβλητικό ελληνορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου εν παλαιώ Καΐρω, που θεωρείται η Ροτόντα της Ανατολής.

Πηγή: PontosNews, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ν. Κάτσικας)

Δεν υπάρχουν σχόλια