Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Museums in Short 2018: δύο ευρωπαϊκά βραβεία για δύο ελληνικά Μουσεία

Άρωμα Ελλάδας επιφύλασσε η απονομή βραβείων του φετινού 5ου Museums in Short 2018, του ευρωπαϊκού διαγωνισμού που αφορά στην παραγωγ...


Museums in Short 2018: δύο ευρωπαϊκά βραβεία για δύο ελληνικά Μουσεία

Άρωμα Ελλάδας επιφύλασσε η απονομή βραβείων του φετινού 5ου Museums in Short 2018, του ευρωπαϊκού διαγωνισμού που αφορά στην παραγωγή σύντομων βίντεο από και για Μουσεία και έλαβε χώρα στο Πιράν της Σλοβενίας πριν λίγες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της προώθησης με το βίντεο «Tracing the footsteps of human society» («Εντοπίζοντας τα ίχνη της ανθρώπινης κοινωνίας»), ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων ξεχώρισε στις προτιμήσεις του κοινού, με το animation φιλμ «I am the Leon of Kythera» («Είμαι ο Λέων των Κυθήρων») να έρχεται πρώτο στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε στην πλατφόρμα του διαγωνισμού.


Η επιτροπή, αποτελούμενη από επαγγελματίες μουσείων, ΜΜΕ και βίντεο, επέλεξε 12 φιναλίστ, που κατανεμήθηκαν σε τρεις κατηγορίες, οι οποίες αφορούσαν την προώθηση (promotional), τα εκθέματα (exhibits) και το αφήγημα (storytelling).


Τα δύο ελληνικά μουσεία ξεχώρισαν ανάμεσα σε 49 μουσεία από 20 ευρωπαϊκές χώρες και μπήκαν στη φετινή λίστα των νικητών, πλάι στο διάσημο Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ (πρώτο βραβείο στην κατηγορία εκθεμάτων με το φιλμ Seeing with a Japanese Eye – Βλέποντας με μία ιαπωνική ματιά), αλλά και στο Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου της Μασσαλίας (πρώτο βραβείο στην κατηγορία αφηγήματος με το φιλμ Rural Worlds – Αγροτικοί Κόσμοι).

«Η τελική πράξη -η τελετή απονομής- πραγματοποιήθηκε στο Πιράν για δεύτερη φορά στη σειρά, με τη βοήθεια των τοπικών εταίρων. Η εκδήλωση, από τη στιγμή που έγινε σε μία από τις ιστορικές πλατείες του Πιράν, ήταν ανοικτή στο κοινό. Έτσι, οι εκπρόσωποι των μουσείων, των παραγωγών και της επιτροπής ενώθηκαν με πολλούς επισκέπτες της πόλης», δήλωσε μετά την τελετή η Andreja Richter, επικεφαλής του Φόρουμ Σλαβικών Πολιτισμών, εκ των διοργανωτών του διαγωνισμού.


Πηγή: ελculture

Δεν υπάρχουν σχόλια