Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μέλη μουμιών ανακαλύφθηκαν σε αποσκευές επιβάτη στο αεροδρόμιο του Καΐρου

Το αρμόδια τμήμα αρχαιοκαπηλίας της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων Αιγύπτου, σε συνεργασία με το τμήμα Ασφάλειας του διεθνούς αερολιμένα Καΐρ...


Τμήματα μούμιας ανακαλύφθηκαν σε αποσκευές επιβάτη στο αεροδρόμιο του Καΐρου

Το αρμόδια τμήμα αρχαιοκαπηλίας της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων Αιγύπτου, σε συνεργασία με το τμήμα Ασφάλειας του διεθνούς αερολιμένα Καΐρου, απέτρεψε προσπάθεια λαθρεμπορίου σκελετικών καταλοίπων από μούμιες.

Ο Hamdi Hamam, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης Αρχαιολογικών Μονάδων λιμένων της Αιγύπτου, εξηγεί ότι τα υπολείμματα των μουμιών βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ηχείο που ήταν συσκευασμένο στις αποσκευές επιβάτη που ταξίδευε στο Βέλγιο.

Τα υπολείμματα αποκαλύφθηκαν όταν τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου των αποσκευών εντόπισαν την ύπαρξη ενός ασυνήθιστου σώματος μέσα στο ηχείο. Ομάδα αρχαιολόγων εξέτασε τα σκελετικά κατάλοιπα και επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά τους.

Τμήματα μούμιας ανακαλύφθηκαν σε αποσκευές επιβάτη στο αεροδρόμιο του Καΐρου

Ο Iman abdel Raouf, Διευθυντής των αρχαιολογικών μονάδων δήλωσε ότι τα σκελετικά κατάλοιπα ανήκουν σε δύο μούμιες και αποτελούνται από έξι μέρη που περιλαμβάνουν δύο πόδια, δύο πέλματα, ένα αριστερό χέρι από το αγκώνα και κάτω, έναν βραχίονα και τμήμα κορμού.

Τα σκελετικά κατάλοιπα κατασχέθηκαν σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο για την προστασία των αρχαιοτήτων και βρίσκονται στο μουσείο για εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια