Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Πύρρειος νίκη» για το αναψυκτήριο στη Δήλο

Με μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού στα χέρια θα περιμένουν τους επισκέπτες της Δήλου οι υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων μετ...

 «Πύρρειος νίκη» για το αναψυκτήριο στη Δήλο

Με μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού στα χέρια θα περιμένουν τους επισκέπτες της Δήλου οι υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων μετά το σφράγισμα του αναψυκτηρίου που λειτουργούσε στον αρχαιολογικό χώρο.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε χθες το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης «για σοβαρούς τεχνικούς και διαχειριστικούς λόγους». Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος μιας επίπονης συνύπαρξης με τον επιχειρηματία που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος τον χώρο. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΠΟ, το μίσθωμα της επιχείρησης είχε λήξει από το 2016. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας λειτουργούσε μέχρι πρότινος το αναψυκτήριο καταβάλλοντας (από το 2014) έναντι του ενοικίου στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί οφειλές που φέρεται να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠ αποφάσισε τη διοικητική αποβολή του. Πληροφορίες της «Κ» επισημαίνουν ότι η «καραμπόλα» που οδήγησε τελικά στο κλείσιμο του εν λόγω αναψυκτηρίου ήταν η πολεοδομία Σύρου. Το κτίριο του ΥΠΠΟ που στέγαζε το αναψυκτήριο παρουσίαζε εδώ και καιρό διάφορα προβλήματα, για τα οποία είχε ενημερωθεί ο μισθωτής αλλά αδρανούσε, με αποτέλεσμα το θέμα να παραπεμφθεί στην πολεοδομία, η οποία έκρινε πως το κτίσμα είναι ακατάλληλο να παραμένει εν λειτουργία.

Για τις υπηρεσίες του υπουργείου που είχαν καθημερινή επαφή με το αναψυκτήριο και τους επισκέπτες, το κλείσιμο της επιχείρησης έγινε δεκτό με ικανοποίηση, καθώς δεν ήταν λίγα τα παράπονα για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και των υποδομών υγιεινής. Από την άλλη πλευρά, η όλη υπόθεση μοιάζει με «πύρρειο νίκη», καθώς μαρτυρεί τη μεγάλη δυσκολία και τη δυσλειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις με ταχύτητα και ευελιξία. Η συγκεκριμένη περίπτωση εντάσσεται στο γενικότερο πρόβλημα λειτουργίας και μίσθωσης των αναψυκτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, το οποίο αποδεικνύεται μεγαλύτερο από τις δυνάμεις του ΤΑΠ και του ΥΠΠΟ.

Για τη Δήλο, πάντως, το ΚΑΣ ενέκρινε πριν από μερικές ημέρες τη λειτουργία δύο προκατασκευασμένων αναψυκτηρίων, που θα ανοίξουν όταν ολοκληρωθούν βέβαια οι διαδικασίες στελέχωσής τους και προμήθειας προϊόντων – στην καλύτερη περίπτωση μέσα στον Ιούνιο. Μέχρι τότε ο Οργανισμός ΝΕΟΝ θα προμηθεύει τη Δήλο με νερό, εκτός από εικαστικές εγκαταστάσεις. 


Πηγή: Σ. Ιωαννίδης, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια