Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τρίχρονος εντόπισε δόντι από μαμούθ στη Φλόριντα

Ένα δόντι από μαμούθ εντόπισε κατά το παιχνίδι του ένα αγόρι τριών ετών το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.


Τρίχρονος εντόπισε δόντι από μαμούθ στη Φλόριντα

Ένα δόντι από μαμούθ εντόπισε κατά το παιχνίδι του ένα αγόρι τριών ετών το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο μικρός Κολτ Κάους πετούσε πέτρες σε λίμνη, στο Πάλμ Μπέι, όπου βρισκόταν με τον παππού του, Μόντε Μπρίγκανς.

Όπως διηγήθηκε ο παππούς το παιδιού και σύμφωνα με το USA Today, ο τρίχρονος προσπάθησε να σηκώσει κάτι που έμοιαζε με πέτρα, χωρίς όμως να μπορεί να το ξεκολλήσει από το έδαφος.

«Το τράβηξα γι’ αυτόν και ξεκίνησα να το περιεργάζομαι. Αποφάσισα να μην το πετάξουμε, για να το καθαρίσουμε και να δούμε τι είναι», δήλωσε ο κ. Μπρίγκανς.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει τα μαμούθ με τη χιονισμένη Αρκτική, τα πλάσματα της εποχής των παγετώνων φαίνεται πως βρίσκονταν και στη Φλόριντα, ιδιαίτερα κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού, σύμφωνα με ερευνητές.

Το μαμούθ θεωρείται ο πρόγονος του σημερινού ελέφαντα και διέθετε ιδιαίτερα μεγάλους χαυλιόδοντες. Η καταγωγή του είναι ακόμα άγνωστη, ωστόσο συναντάται σε απεικονίσεις πάνω σε τοιχώματα παλαιολιθικών σπηλαίων που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος της παγετώδους εποχής.

Σύμφωνα με μία άποψη, το μαμούθ πρέπει να αποτελεί ειδικό κλάδο που αποχωρίστηκε από τον κεντρικό κορμό των προβοσκιδωτών κατά την κατώτερη τεταρτογενή εποχή κι αναπτύχθηκε στις αρκτικές περιοχές της Ευρασίας.

Κατά την άποψη του Αμερικανού παλαιοζωολόγου Όσμπορν, θεωρείται ότι είναι αφρικανικής καταγωγής, που προσαρμόστηκε στις παγετώδεις συνθήκες μέσα στις οποίες βρέθηκε.

Πηγή: Ναυτεμπορική, με πληροφορίες από USA Today, Wikipedia, Florida Today

Δεν υπάρχουν σχόλια